PRVO SLAVIJA, PA SVE OSTALO Veliki planovi Agencije za investicije i stanovanje u 2017.

Agencija za investicije i stanovanje imaće pune ruke posla u 2017. godini: rekonstrukcija Slavije, Bulevara oslobođenja, Ruzveltove i ulice Mije Kovačevića samo su delić poduže liste projekata u prestonici.

Na Slaviji će biti urađena kompletna zamena šina i koloseka, ali i definisanja saobraćajnica, pošto će duž celog poteza biti četiri trake za kretanje automobila. Rekonstrukcija Ruzveltove i Mije Kovačevića podrazumevaće i izgradnju biciklističke staze duž ove dve ulice. Takođe, biciklisti će uživati dok se voze Bulevarom oslobođenja, od Bokeljske petlje do Tiršove ulice.

Kada je reč o socijalnom stanovanju, u toku je izgradnja 235 stanova u Ovči.

- To je veoma važan projekat za obezbeđivanje stambenog rešenja za najugroženija lica. Takođe, u Zemun polju biće izgrađeno još 270 stanova za izbegla lica iz bivših republika SFRJ - ispričao je za “Blic” Luka Petrović, direktor Agencije za investicije i stanovanja.

Kao jedan od važnijih projekata, Petrović je naveo i privođenje nameni SRC “Pionirski grad”. Kako je objasnio, u pitanju je revitalizacija paviljona.

- U planu je izgradnja 400 smeštajnih kapaciteta. Kada radovi budu gotovi, đaci će tu moći da dolaze na rekreativnu nastavu. Biće dovoljno mesta, sva važna zdanja prestonice su u blizini - rekao je Petrović.

I Dom zdravlja u Obrenovcu čeka poboljšanje. U planu je izgradnja novog krila, te će stanovnici Obrenovca dobiti hitnu pomoć kao i sve nedostajuće medicinske i tehničke sadržaje.

OD ARHIVA DO “ARENE”

Seriji projekata nigde kraja. Planirana je rekonstrukcija Istorijskog arhiva pošto je s obzirom na bogatu i vrednu arhivu koju ova ustanova čuva, potrebno izgraditi nove depoe za čuvanje tih spisa. Mala sala “Kombank arene” biće kompletno sanirana, a u novoj zdravstvenoj stanici u Borči, kao i manjoj u Ugrinovcima, biće pruženi mnogo bolji uslovi zdravstvene zaštite.

“BOŠKO BUHA” NA ČEKANJU

Rekonstrukciju pozorišta “Boško Buha” započeo je nedavno preminuli glumac Manda. Ipak, radovi se predviđaju tek za 2018.

- S obzirom na status objekta i procedure dobijanja dozvola u zaštićenoj zoni, radovi ne mogu odmah početi - rekao je Petrović.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar