Prodavci stanova jedino s licencom

Započeo je ispitni rok za agente za nekretine jer oni koji ne dobiju licencu neće moći od 1. maja da se bave tim poslom. Naime, da bi se upisali u Registar posrednika, agenti za nekretnine moraju da polože stručni ispit, a oni koji ga nisu prijavili, neće imati prilike za to do septembra ove godine, što znači da neće od maja moći da se bave posredovanjem u prodaji stanova.

Do sada je 483 agenta za nekretnine položilo stručni ispit i oni će se sigurno naći u Registru posrednika, koji počinje da se primenjuje 9. maja. Pretpostavlja se da u Srbiji ima oko 5.000 agenata za nekretnine, od kojih je samo trećina prijavljena, dok ostali rade na crno.

Položen stručni ispit je osnovni uslov za upis u Registar, ali da bi legalno radili, agenti za nekretine će od maja morati da imaju i poseban poslovni prostor, ugovor o osiguranju, a s klijentima će morati da zaključuju ugovore o posredovanju.Sve to treba da doprinese da bude manje nasamarenih kupaca i prodavaca stanova, ali i više legalnih agenata za nekretnine.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar