Prodaja stanova u “Beogradu na vodi” od 16. marta

Početak prodaje stanova u prvim stambenim kulama projekta "Beograd na vodi" počeće u ponedeljak (16. marta 2015. godine) najavio je gradonačelnik Beograda Siniša Mali na ovogodišnjem Međunarodnom sajmu nekretnina u Kanu.

– Već od ponedeljka svi zainteresovani građani moći će da se informišu preko sajta preduzeća "Beograd na vodi", a sve detalje objavićemo u dnevnoj štampi. Prvi sledeći korak je objava dizajna hotela sa pet zvezdica koji će se nalaziti pored ovih kula i koji će svakako doprineti lepoti ovog dela grada – rekao je on i najavio da će kako se dizajni narednih objekata budu završavali, biti predstavljani javnosti.

Izvršni direktor "Eagle Hills"-a Mohamed Alabar rekao je da se ova kompanija sprema da počne sa gradnjom stambenih kula na leto, kao i da su dizajnerska rešenja za druge zgrade i tržni centar u procesu izrade.

– Gradovi današnjice, da bi se razvijali, moraju da imaju nekoliko različitih elemenata koji kreiraju život – potrebne su vam ulice, parkovi, kancelarije, parking mesta, šoping centar, kafići... Važno je da se ti elementi dobro uklope. Ako su građani videli projekat "Beograd na vodi", primetili su i da smo vodili računa o rezidencijalnim i komercijalnim elementima, o kulturi i o tome da građanima bude udobno. Beograd je jedan od najlepših gradova za život i rad i postaje regionalni centar brže nego što smo mislili – istakao je Alabar na sajmu nekretnina u Kanu.

Arhitekta Džordž Efstatiou, glavni dizajner kule Beograd, kao i Burdž Kalife, jedne od najvećih zgrada na svetu i centralnog dela Dubaija, kaže da je celokupan tim arhitekata uzbuđen što sada rade na razvoju Beograda.

– Nikada nismo bili u Beogradu, ali svaki put kada nešto dizajniramo, bavimo se generalnom slikom izgleda grada, a u sledećoj fazi razmišljamo o povezivanju sa kulturnom zaostavštinom. Naše zgrade širom sveta postaju simboli tih gradova u kojima su rađene, tako je bilo i u slučaju Čikaga i Dubaija – rekao je on, ističući da je ponosan što u timu ima višestruko nagrađivanu Beograđanku, koja se bavi unutrašnjim dizajnom.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar