Pri kraju izgradnja stanova za mlade naučnike

Izgradnja stanova za mlade naučnike u Kragujevcu privodi se kraju, a još uvek nisu poznati kriterijumi za raspodelu.

Očekuje se da će novi članovi Upravnog odbora Fondacije za rešavanje stambenog pitanja mladih istraživača koji su izabrani na današnjoj sednici Saveta Univerziteta, doneti i pravilnik o podeli 210 stambenih jedinica.

Jedna od najvećih investicija u Kragujevcu, pored Centra izvrsnosti, su i stanovi za mlade naučnike za čiju izgradnju je država preko kredita Evropske investicione banke uložila oko 7 miliona evra.

Iako se izgradnja jedne lamele privodi kraju, a završetak druge očekuje do kraja maja, još uvek nisu poznati kriterijumi po kojima će biti raspodeljeno 210 stanova.

Ono što se zna i što su uslovi Evropske investicione banke i Ministarstva prosvete i nauke je da ove stanove mladi naučnici ne mogu otuđiti narednih deset godina. Nakon 5 godina zakupa mogu ih otkupiti, ali i sledećih 5 godina neće moći da ih prodaju.

U rektoratu kragujevačkog Univerziteta očekuju da će se do kraja godine mladi naučnici i istraživači useliti u nove stanove jer postoji veliko interesovanje.

Na pitanje zašto je skoro polovina stambenih jedinica manje kvadrature, do 35 kvadrata što je nedovoljno za porodične uslove, u rektoratu odgovaraju da su želeli da što više mladih naučnika i povratnika dođe do stanova.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar