Porez na imovinu uglavnom isti kao prošle godine

Iako poreznici u većini slučajeva još nisu počeli da šalju nova poreska zaduženja za porez na imovinu za ovu godinu, već je izvesno da većeg poreza neće biti. Zlobnici bi rekli da je to zbog izbora, međutim činjenica je da su prošle godine lokalne poreske administracije u većini slučajeva razrezale poreski maksimum.

Osim toga, rešenja o utvrđivanju prosečne cene kvadratnog metra, koja su merodavna za poresko razrezivanje, doneta su još u novembru prošle godine kada nije bilo izvesno da će biti izbora. Isti zlobnici bi rekli da će, tamo i gde bude povećanja, stići posle izbora.

U Beogradu, sudeći prema rešenju kojim je utvrđena prosečna cena kvadrata iz novembra prošle godine, povećanja nema i moguća su samo mala pomeranja naviše i naniže.

Stanovi u ekstrazoni stanovanja poput Dedinja i užeg centra ove godine imaju osnovicu od 209.750 dinara po kvadratu, a lane je to iznosilo 210.000 dinara. U slučaju kuća na Dedinju poreska osnovica je nešto niža, jer su poreznici kvadrat procenili na 222.180 dinara, a prošle godine kvadrat je bio skuplji – 228.000 dinara.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar