Podgorica uskoro dobija hotel “Hilton” – Vrednost investicije 45 mil EUR

Hotel "Hilton Podgorica" trebalo bi da bude otvoren za par meseci, najavio je njegov vlasnik Žarko Burić. On je rekao da se, posle dužeg vremena, može reći da su radovi ušli u završnu fazu.

- Nije bilo jednostavno ispoštovati sve standarde "Hiltona". Dodatno opterećenje predstavlja rekonstrukcija starog objekta i dogradnja, tako da je bilo i dosta neplaniranih radova i nekih stvari koje nismo mogli predvideti - kazao je Burić.

hotel_hilton_podgorica

Burić, čija je kompanija "Normal company" glavni izvođač radova, podsetio je da je otvaranje hotela bilo predviđeno za decembar, ali da je došlo do kašnjenja.

- Nadamo se da ćemo uskoro otvoriti hotel. Sada ne bih licitirao sa tačnim datumom, jer uvek postoji nešto što se ne može predvideti, ali svakako da smo ušli u završnu fazu i da će to biti u narednih par meseci - rekao je Burić.

Čitav projekat podrazumevao je rekonstrukciju, nadogradnju i proširenje nekadašnjeg hotela Crna Gora, koji je sagrađen 1953. godine i koji je predstavljao simbol grada iz tog perioda.

On je rekao da je oko 90% crnogorskih firmi izvodilo radove. - Što se tiče nameštaja, on je ugovoren sa kompanijom "Simpo". Vrednost ugovora je oko 4 mil EUR. Veći deo poslova radile su lokalne kompanije - naveo je Burić.

Kada su u pitanju cene, Burić je rekao da je generalni menadžer počeo da radi i da je njegov deo posla da vodi cenovnu politiku.

Gradonačelnik Glavnog grada Slavoljub Stijepović je ocenio da dolazak jednog svetski priznatnog brenda, kakav je lanac hotela "Hilton", svrstava Podgoricu u red evropskih metropola koje se mogu pohvaliti da imaju takvog investitora.

- Ono što posebno je značajno kada je ova investicja u pitanju je to što će građani dobiti priliku da koriste sve moderne sadržaje hotela, kao što će ih koristiti i gosti - rekao je Stijepović. On je podsetio da je u Podgorici prošle godine u odnosu na 2014, zabeležen rast broja gostiju od 20%, kao i rast noćenja više od četvrtine.

Do sada je u hotelu "Hilton Podgorica" kompletno opremljeno 57 soba, kongresni deo i podzemna garaža na dva nivoa, a ostali radovi su u završnoj fazi.

Budući moderni, luksuzni hotel, sa 180 smeštajnih jedinica kategorije pet zvezdica, kako je ocenjeno, pozitivno će uticati i na druge postojeće objekte u hotelijerstvu, u pravcu podizanja nivoa kvaliteta usluge i zapošljavaće između 190 i 210 radnika.

Podgorica je, nakon Dubrovnika, drugi grad na Balkanu, gdje će poslovati svetski hotelski brend "Hilton". Vrednost projekta procenjena je na oko 45 mil EUR.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar