Početak radova na izgradnji stanova za izbeglice

Grad Novi Pazar počeo je pripremne radove za izgradnju stanova za izbeglice u naselju Postenje. Kako ističe član Gradskog veća zadužen za zdrastvo i socijalna pitanja Fevzija Murić, na taj način rešiće se stambeno pitanje preostalih izbeglica u Novom Pazaru.

Izbeglička priča, stara više od 20 godina, konačno će biti rešena, rekao je član Gradskog veća zadužen za zdrastvo i socijalna pitanja Fevzija Murić. On je istakao da će se u naselju Postenje, na mesto nekadašnjeg Doma kulture, izgraditi zgrada sa dvadeset stanova.

“Obzirom da ovde imamo i specifične uslove u skladu sa prostornim planom, i kada se sve pripremne radnje budu završile, uradiće se negde oko 1400 m, bruto površine, objekat i tender za izgradnju počeće mislim negde krajem godine. I na taj način ćemo rešiti izbegličku priču, odnosno, rešićemo sve one koji su ostali u Novi Pazar, kako bi mogli da se inetgrišu, da se stambeno obezbede, i da konačno budu potpuno ravnopravni građani našeg grada”, dodao je Murić.

Za uklanjanje starog Doma kulture zadužena je Direkcija za izgradnju grada Novog Pazara, istakao je Murić. Prema njegovim rečima nakon rušenja sledi faza projektovanja, a izgradnja bi, kako se najavljuje, trebalo da počne sledeće godine. Završetak radova i useljenje očekuje se do kraja 2018. godine.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar