Počela izgradnja stanova za izbegle

U Pančevu je počela izgradnja zgrade za interno raseljena lica I socijalno najugroženije porodice. Ovde će sredinom naredne godine stanove dobiti 16 porodica uglavnom sa Kosova koje borave u izbegličkom centru u Pančevu i četiri domicilne porodice.

"Vi ste suviše dugo čekali adekvatno stambeno rešenje.Mislim da ćemo biti zadovoljni tek kada se budete preselili u nove stanove", rekao je ambasador EU u Srbiji Majkl Devenport.

U planu je da se i ostale izbegličke porodice smeštene u Pančevu zbrinu iduće godine i da se ovaj poslednji kolektivni centar u Vojvodini konačno zatvori.

"Preostali broj porodica biće smešten u seoskim domaćinstvima koja su kupljena sredstvima iz fondova Evropske Unije i u 5 montažnih kuća podignutih po želji ljudi iz kolektivnog centra", kaže Majkl Devenport.

"Ovo znači uspeh za sve nas koji smo u kolektivnom centru, da se skućimo, svaki svoj stan da ima, mir i slobodu", veli Dobrivoje Đorđević,izbeglica iz Suve Reke.

Za izgradnju zgrade i opremanje osnovnim nameštajem i tehnikom Evropska Unija izdvojila je 450 hiljada evra a Grad je obezbedio građevinsku parcelu sa potrebnom infrastrukturom.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar