Počela izgradnja socijalnih stanova u Staroj Pazovi

Kamen temeljac za izgradnju prve lamele stambene zgrade postavljen je juče u centru Stare Pazove, Ulica Ćirila i Metodija 6. Reč je o gradnji 86 stanova namenjenih samohranim roditeljima, porodicama koje imaju članove sa invaliditetom i osobe sa posebnim potrebama, kao i mladim bračnim parovima. Početak gradnje, simbolično bacanjem prvih lopata betona u temelj, označili su predsednik opštine Stara Pazova Đorđe Radinović, poslanik u Skupštini AP Vojvodine Dušan Inđić i direktor Opštinske stambene agencije Miroslav Jovanović.

- Ovo je prvi projekat ovog tipa, želimo da pokažemo da može i ovako da se radi, po neprofitnim uslovima, da mladi ljudi i samohrani roditelji lakše dođu do krova nad glavom. Izgradnja ovih stanova nije profitabilna, lokaciju je obezbedila opština, pa računamo da će cena kvadratnog metra ovih stanova biti oko 600 evra ili nešto malo niža - rekao je predsednik opštine Đorđe Radinović.

Direktor Opštinska stambene agencije Miroslav Jovanović najavio je da bi 3.000 kvadratnih metara stambenog prostora prve lamele trebalo da bude spremno za useljenje do kraja 2015. godine, a da bi gradnja druge lamele po planu počela sredinom leta. Cena izvođenja radova je 89 miliona dinara, a na cenu kvadrata pored toga utiču i troškovi opremanja i infrastrukture.

Za kupovinu stanova u ovoj zgradi mogu konkurisati svi bračni parovi kojima bi to bila prva nekretnina i nema starosnog ograničenja. Kroz programe komercijalnih banaka sa kojima će se ostvariti saradnja, u staropazovačkoj opštini očekuju da znatan broj građana reši pitanje krova nad glavom, a čulo se da već ima dosta prijavljenih, kao i da će se na ovaj način raditi kontinuirano i ubuduće. Zgrada je projektovana po najsavremenijim principima i ispunjava uslove energetske efikasnosti.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar