Počela gradnja poslovnog kompleksa “Sirius Offices” u Novom Beogradu

Erste Grupa će u gradnju prve faze poslovnog kompleksa "Sirius Offices" u Novom Beogradu, na uglu Bulevara Milutina Milankovića i Ulice antifašističke borbe, investirati 39 mil EUR, a po završetku radova u martu 2017. godine ovaj poslovni centar obuhvatiće 18.500 bruto kvadratnih metara poslovnog prostora, lokale i prodavnice, dok će u podzemnim garažama imati 230 parking mesta. Tada će biti useljeni i prvi korisnici, a ovaj kompleks biće novo sedište Erste banke u Srbiji.

Poslovni centar "Sirius Offices" lociran je u poslovnom delu Novog Beograda, gde je infrastrukturno odlično povezan sa drugim delovima grada. Gradiće se u dve faze, pa je tako u drugoj fazi planirana izgradnja dodatnih 12.500 bruto kvadratnih metara poslovnog prostora i 160 parking mesta. Centar će po kompletiranju imati oko 31.000 m2 poslovnog prostora.

sirius_1_070715

“Sirius Offices”

Vodeća ideja "Sirius" projekta je ekološka održivost, pa će tako prostor biti izgrađen po najvišim ekološkim standardima, kako bi pružio idealne radne uslove i optimizovao troškove korisnika. Poslovni kompleks gradiće se u skladu sa BREEAM sertifikacijom i odlikovaće ga visoka energetska efikasnost, minimalna potrošnja energije za hlađenje i grejanje, a tokom gradnje biće korišćeni reciklažni materijali. Izvođač radova je građevinski koncern "Strabag".

Kamen temeljac ovog poslovnog kompleksa u beogradskom Bloku 43 simbolično je postavljen danas, na svečanosti kojoj su prisustvovali predsednik Izvršnog odbora "Erste Group Immorent" Ričard Vilkinson, predsednik Izvršnog odbora Erste banke u Srbiji Slavko Carić, i Siniša Mali, gradonačelnik Beograda, uz brojne poslovne partnere i saradnike.

- U proteklih 15 godina austrijske kompanije su kroz različite projekte u Srbiji uložile 2,8 mlrd EUR i samim tim Austrija se nalazi na prvom mestu stranih investitora. Erste Grupa sa svojim iskustvom u oblasti pružanja finansijskih usluga dugim skoro 200 godina, stečenim širom zemalja centralne i istočne Evrope, izgradnjom kompleksa "Sirius Offices" u Beogradu počinje još jedan uspešan projekat čija će vrednost u prvoj fazi biti 39 mil EUR. Beograd velikom brzinom postaje centar biznisa u regionu i mi verujemo u njegov dalji razvoj, a sigurni smo da će naš novi projekat biti podjednako uspešan kao i naše dosadašnje poslovanje u Srbiji - rekao je ovom prilikom Ričard Vilkinson, predsednik Izvršnog odbora "Erste Group Immorent".

Svoje ime poslovni kompleks dobio je po najsjajnijoj zvezdi na nebu, a koja zapravo predstavlja binarni sistem zvezda i po svom izgledu podseća na dve zgrade koje će biti izgrađene u okviru projekta "Sirius Offices".

- Erste Grupacija već 15 godina na tržištu Srbije aktivno učestvuje u pružanju usluga i finansiranju privrede i stanovništva, a do sada smo u finansiranje nekretnina u Srbiji uložili oko 150 mil EUR. Naš portfolio čine tržni centri, hoteli, rezidencijalni objekti, poslovne zgrade i prostori za skladištenje. U skladu sa poslovnom strategijom svih članica Erste Grupe, drago nam je što će naš novi poslovni prostor biti i ekološki održiv, ali i što će ga karakterisati inovativna i savremena tehnička rešenja - izjavio je Slavko Carić, predsednik Izvršnog odbora Erste banke, i napomenuo da će "Sirius Offices" praktično biti u centru Novog Beograda, kada se u neposrednoj okolini realizuju najavljene investicije i projekti.

Gradonačelnik Beograd Siniša Mali izrazio je zadovoljstvo što značajni investitori, poput "Erste Grupe", prepoznaju Beograd kao najatraktivniju investicionu destinaciju u ovom delu Evrope.

- Beograd je grad kranova, kao što smo i obećali, u koji svakodnevno dolaze nove investicije i to je upravo ono što ga pokreće, što donosi nova radna mesta i što ga pozicionira kao modernu evropsku prestonicu. Na nama je da obezbedimo investitorima povoljan poslovni ambijent i da se potrudimo da požele da ulože u naš grad, a dosadašnji rezultati upravo govore da u tome uspevamo - rekao je Mali.

On je naveo da je u Beogradu od početka 2015. godine izdat rekordan broj građevinskih dozvola, za izgradnju čak 400.000 m2, a da će se u Bloku 42, u neposrednom susedstvu kompleksa "Sirius Offices", graditi nova centralna autobuska stanica.

Povodom početka izgradnje ovog poslovnog centra Erste Grupa će donirati 10.000 EUR Domu Bežanijska kosa, koji posluje u okviru "Gerontološkog centra Beograd".

- Veliki broj korisnika usluga ovog doma aktivno je učestvovao u izgradnji Novog Beograda i upravo su oni zaslužni za to što mi danas imamo priliku da nastavimo sa daljim ulaganjima i gradnjom ovakvog kompleksa, zbog čega im se zahvaljujemo - rekao je Ričard Vilkinson, predsednik Izvršnog odbora "Erste Group Immorent".

Ovlašćeni zastupnik za komercijalizaciju je agencija "Jones Lang LaSalle".

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar