Počela gradnja NAJLUKSUZNIJEG stambenog objekta u BiH

Počela je gradnja najmodernijeg stambenog objekta u glavnom gradu BiH Sarajevo Towera, a cena ove nekretnine je čak 100 miliona KM.

bih-kompleks

Proteklih nekoliko meseci u sarajevskoj ulici Kolodvorska u Pofalićima, u Opštini Novo Sarajevo, počeli su radovi.

- Rušenje postojećih objekata i iskopi na tom lokalitetu su počeli još pre par meseci. Zvanično je potpisan ugovor o izvođenju radova između kompanija Smart Invest i Ans Drive u vrednosti od 100 miliona KM što znači da je gradnja počela. Rok za završetak radova je 24 meseca – kažu iz kompanije Smart Invest.

Sarajevo Tower je najveći stambeno-poslovni projekat u BiH ukupne vrednosti 100 miliona KM. No, pored toga, sama izgradnja objekta od 26 spratova će značajno promeniti izgled tog dela grada, a ujedno i unaprediti infrastrukturu.

Ovaj ekskluzivni objekat će se prostirati na 26 spratova i 3 podzemne etaže. Na prve 3 nadzemne etaže, stanari kao i građani će moći uživati u 12.000 kvadratnih metara velikom šoping centru koji će podmiriti njihove želje i potrebe, ali ujedno biti centar okupljanja i dobre zabave.

Od trećeg do 26. sprata je stambeni deo, s tim da na 25. i 26. spratu će se nalaziti “penthaus” apartmani s pogledom na Sarajevo.

S obzirom da je reč o luksuznom objektu, nameće se pitanje da li će stan sebi moći priuštiti i građani koji nisu "dubljeg džepa".

- Želimo istaći da je početna cena 1 m2 stambenog prostora 2.000 KM + PDV. Za kupce koji izvrše 50 odsto avansnog plaćanja osigurali smo popust od 5 odsto na cenu kvadratnog metra, kao i 10 odsto popusta na cenu kvadratnog metra za kupce koji izvrše uplatu u punom iznosu - kazali su te dodali kako će se prodaja vršiti isključivo u “šourumu” Sarajevo Towera.

Kvadrature stambenih jedinica se kreću od 58 m2 do 500 m2 po projektu. Takođe, kako su istakli, u fazi izgradnje moguće je spajati više stambenih jedinica u zavisnosti od mogućnosti, želja i potreba kupaca.

Zainteresovanost za ovaj projekat je velika od samog početka, a o tome svedoči i informativni anketni formular koji je popunilo više od 4.000 zainteresovanih potencijalnih kupaca.

- Da, prodaja je počela. Termini za rezervacije stambenih jedinica se popunjavaju - rekli su iz Smart Investa.

Početak gradnje ovoga luksuznog objekta je trebalo biti započeto pre dve godine, ali je došlo do spora investitora sa susjedima na lokaciji, firmom "Rama Glas".

- Izgradnja Sarajevo Towera je počela, a obezbedili smo svu potrebnu dokumentaciju i dozvole potrebne za izgradnju. Samim tim, otklonjene su sve moguće prepreke kada je u pitanju izgradnja ovog stambeno-poslovnog kompleksa - kazali su o tome da li je rešen spor koji su imali.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar