Plac na poklon, napravite vikendicu

Ivanjica -U ivanjičkom kraju, podno planine Čemerno, na visoravni Crna bara, meštani sela Osonica poklanjaju placeve za izgradnju vikendica.

Jedan od meštana, 83-ogodišnji Milutin Stojković, poklanja placeve površine od dva do tri ara.

"Naša je želja da od ovog lokaliteta stvorimo izletište jer je visoravan prelepa, pogled izvanredan, a hoćemo i letnju džipijadu da ponovo oživimo", kazao je Stojković.

On kaže da je već dva placa poklonio - jedan Beograđaninu, a drugi Ivanjičaninu koji je dugo živeo u inostranstvu. Obojica su sagradili vikendice.

"Ne uslovljavam buduće vlasnike, ali bih voleo da objekti budu izgrađeni od prirodnog materijala, drveta i tesanog kamena i da se ne otuđuje", priča Milutin.

Inače, ovu inicijativu je pokrenulo Udruženje poljoprivrednika i preduzetnika "Savremeno selo" iz Osonice. Predsednik ove organizacije, Veljko Karadžić, kaže da se javljaju ljudi sa raznih strana, iz Kruševca, Kragujevca, Čačka, pa čak iz Italije.

Iako je, kako ističe, akcija još u povoju, budući stanari podnožja Čemerna imaju pristupne puteve.

"Neophodno je stvoriti uslove za obezbedjivanje vode i struje za one koji budu zainteresovani za placeve. Očekujemo pomoć svih nadležnih kako bismo oživeli selo, ali i letnju džipijadu po kojoj je naše mesto bilo prepoznatljivo, medjutim, nažalost, već dve godine nije održana", zaključio je Karadžić.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

2 komentara na “Plac na poklon, napravite vikendicu”

  1. Mila Maric Obucina says:

    Ja bih neizmerno zelela da dodjem do placa od 3 ara na planini Gojili, selo Osonica. Moji koreni su iz tog kraja, tj, roditelji su otisli za Beograd, trbuhom za kruhom, odmah po mom rodjenju. Ja sam se rodila u Ivanjici.U te krajeve se sad u ovim godinama kad sam u penziji, stalno vracam, a zelja se posebno rodila od kad sam izgubila roditelje. Molim vas da mi date savet kome da se obratim za plac.

    Srdacan pozdrav.

  2. ts says:

    Poštovana Mila,
    S obzirom, da je ovu inicijativu pokrenulo Udruženje poljoprivrednika i preduzetnika “Savremeno selo” iz Osonice, mislim da je najbolje da se njima obratite za više informacija. Njihov kontakt telefon možete pronaći na sajtu Turističke organizacije opštine Ivanjica http://www.ivatourism.org/
    Srdačan pozdrav

Ostavi komentar