Ovakve nekretnine trebate izbegavati

Kupovina stana ili kuće, za mnoge je najveća investicija koju će imati u životu i s te strane, razumljivo je zašto su kupci često izbirljivi.

Kupci su često i nestrpljivi kada kupuju nekretninu, a kada reagujete u tesnom vremenskom roku, morate biti spremni da prihvatite i onu nekretninu koja po vama nije idealna.

Iako kupac može biti u mogućnosti da nekretninu lako kupi, ipak bi trebalo dva puta da razmisli pre nego što uopšte da ponudu za neke nekretnine.

1. Izbegavajte loše lokacije

Vrednost nekretnina umnogome zavisi od lokacije. Pobrinite se da osim nekretnine, uradite i procenu komšiluka i okolnih područja.

2. Raspitajte se o zajedničkim taksama

Ukoliko kupujete stan u zgradi ili u nekom naselju koje je gradio jedan investitor lako se može desiti da ta nakretnina sa sobom nosi i dodatne troškove održavanja, deljenja zajedničkih prostorija.. U nekim slučajevima vlasnici stana moraju da plate zajedničke troškove koji idu i do nekoliko stotina evra. Dodatni troškovi, mogu da izazovu finansijski pritisak na novog vlasnika i imati za posledicu da se ta nekretnina teže proda u budućnosti.

3. Broj kupatila

Kad god je moguće, izbegavajte kupovinu stana ili kuće sa samo jednim kupatilom. Domove koji uključuju najmanje dva kupatila mnogo je lakše prodati.

4. Bez centralnog grejanja ili klime

Neke starije nekretnine nemaju uvedeno centralno grejanje ili klimu. Iako je prodavac nekretnine koju želite spreman da vam da popust, ta ušteda možda ne bude dovoljna da možete bez velikih troškova uvesti grejanje. Nedostatak adekvatnog sistema hlađenja i grejanja može da oteža vaše šanse da tu nekretninu u budućnosti prodate.

5. Nalazi se u prometnoj ulici

Ako se kuća nalazi u prometnoj ulici, budite spremni da se nosite sa bukom saobraćajnih gužvi svakog dana. Osim toga parkiranje ispred stana ili pokušaj da dođete do stana ili kuće u tako prometnoj ulici može biti prava noćna mora.

6. Niska vrednost nekretnina u komšiluku

Kupovina nekretnine u kraju gde cene padaju, ili su u zastoju nije pametan manevar. Na taj način, vlasništvo će gubiti na vrednosti, pa ćete vrlo loše proći ako budete želili da tu istu nerketninu nekad prodate.

7. Područje sklono poplavama?

Iako danas osiguranje pokriva skoro sve vrste nesrećnih slučajeva pa i poplavu, poravka tako oštećenog stana ili kuće može biti izuzetno stresno.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar