Otvoren 53. Međunarodni sajam nameštaja

Međunarodni sajam nameštaja juče je po 53. put predstavio svoj asortiman u osam izložbenih prostorija. Do kraja nedelje posetioci će imati priliku da pogledaju nov nameštaj na tržištu, ali i glavne atrakcije ovogodišnjeg sajma poput neobične ponude dizajnerskih kompanija, popusta koji dostižu do 40% i šta je to fabrika IKEA pripremila za svoje prvo predstavljanje.

Za razliku od prethodnih godina, Međunarodni sajam nameštaja ove godine izlaže astortiman u čak osam sala Beogradskog sajma, sa glavnim akcentom na neobičnoj ali kvalitetnoj ponudi dizajnerskog nameštaja. Kako kaže rukovodilac Službe marketinga Beogradskog sajma Aleksandar Ivković, glavna promena u odnosu na prethodne godine je "konceptualni zaokret".

- Ove godine smo se više okrenuli kompanijama sa dizajnerskim nameštajem iz zemlje i regiona koji je izložen u hali tri. Poenta ovakvog koncepta je da ove kompanije po završetku sajma otvore izložbene salone. Osim toga, možemo da se pohvalimo da su se sve vodeće kompanije vratile izlaganju na sajmu - kaže on.

"Mladi" dizajneri doneli su osveženje na sajam, multifunkcionalnim rešenjima i kreativnošću koja krasi svaki komad nameštaja. Ono što takođe razlikuje ovaj nameštaj od ostatka sajamske ponude je jednostavnost i praktičnost dizajna, zbog čega su cene komada poprilično visoke.

To potvrđuje jedan od posetilaca prvog dana sajma, profesor dizajna nameštaja na Fakultetu primenjenih umetnosti, Ranko Bočina.

-Cene nameštaja odgovaraju kvalitetu. U ovoj sali se nalazi najbolji nameštaj u regionu i po dizajnu i po kvalitetu – ističe profesor Bočina.

Osim dizajnerskih komada, posetioci imaju veliki izbor fabričkog nameštaja, među kojima je najposećeniji "štand" Ikeje, koja se prvi put predstavlja na Beogradskom sajmu.

Takođe, izložbeni komadi "Forme Ideale" bili su na udaru brojnih posetilaca, zbog njihove pristupačnosti. Međunarodni sajam nameštaja traje do nedelje, a najveće gužve se očekuju za vreme nadolazećih praznika. Za sve posetioce popusti dostižu 40 odsto.

Najskuplji komad nameštaja skoro milion dinara

Među dizajnerskim nameštajem primetili trosed čija cene prelazi 500.000 dinara i sto koji košta skoro milion dinara, što su definitivno najskuplji komadi ove godine. Ipak, kako kažu prodavci i dizajneri, posetioci se zanimaju i za ovakve komade.

- Ljudi su spremni da daju dosta novca za komad nameštaja koji je kvalitetan i dugovečan. Još kad je dobrog dizajna, cena pada potpuno u drugi plan - smatra Bogdan Vojinović, prodavac jednog od brendova dizajniranog nameštaja.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar