Opštinski stanovi za najugroženije

Shodno preporuci državnog revizora posle kontrole finansijskih izveštaja završnog računa budžeta za 2012. godinu, Opština Sokobanja počela je sa evidentiranjem stambenih obejkata koje ima u svojini. Neke od porodica koje bespravno žive u 11 opštinskih stanova moraće da se isele pre zime.

Pozivajući se na poštovanje zakona o javnoj svojini, Opština Sokobanja je bespravno useljenim stanarima naložila iseljenje kako bi, posle konkursa, stanovi bili dodeljeni najugroženijim porodicama.

Milinka živi u Blendiji kod Sokobanje sa sinom i dvoje unučadi. Kuća, čiji je vlanik opština je neuslovna, a ova žena je krov nad glavom u njoj našla jer joj je dom u okolini Knjaževca izgoreo u požaru

Državan revizorska institucija uočila je u Sokobanji niz nepravilnosti u vezi sa opštinskim stanovima, uključujući i to da su ugovori o zakupu pojedinih odavno istekli.

Slađana Milovanović, udovica policajca, sa usvojenim detetom, ključeve je nedavno vratila. Žali kaže što je godinama ulagala u adaptaciju prostora od 25 kvadrata koji je 11 godina stajao prazan, jer se nadala ugovoru o zakupu.

Kako će pojedine porodice pred zimu uspeti da se snađu, ne zna se. Procenjuje se da u Sokobanji živi trideset najugroženijh porodica koje nisu stambeno obezbeđene.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar