Odložen početak gradnje stanova solidarnosti

Nanovo odložen početak gradnje 35 solidarnih stanova zgrade u Kisačkoj 55 izgradnja višespratnice u Kisačkoj 55 počeće tek kada se završi projekat zaštite susednog objekta na broju 53. Reč je o staroj zgradi, koju bi građevinski radovi mogli eventualno da oštete, tako da će kopanje novih temelja morati još da sačeka.

To je u petak rekao Ratko Rogan, direktor gradske Stambene agencije, kojoj je povereno da sa suinvestitorom JP "Poslovni prostor" izgradi 35 solidarnih stanova. Po njegovim rečima, dosad je potpisan ugovor sa firmom "Gat", odabranoj na konkursu, i uplaćen avans od 10 odsto ugovorene cene.

- Posle potpisivanja ugovora, morali smo da sačekamo da prođe zakonskih 15 dana, od prijave gradilišta nadležnim inspekcijama, koje su proveravale da su ispoštovani propisi - objašnjava Rogan razloge zbog čega na parceli u Kisačkoj 55 još nema građevinskih mašina. - Sada moramo da sačekamo da se završi projekat zaštite susednog objekta, s obzirom na to da je reč o starijoj zgradi, a za temelje solidarne zgrade treba da se kopa oko četiri i po metra.

Čelnik Stambene agencije kaže da čim se taj projekat završi, može da da se krene sa građevinskim radovima, ukoliko vremenske prilike budu to dozvolile. A, rok za završetak zgrade je godinu dana.

U zgradi socijalnog stanovanja, prvoj takve vrste u Novom Sadu posle desetogodišnje pauze, izgradiće se stanovi površine od 30 do 70 kvadratnih metara, po strukturi jednosobni, dvosobni i trosobni.

Suinvestitor je JP "Poslovni prostor", tako da će u prizemlju biti izgrađena i tri lokala. Pored toga, u prizemlju će se nalaziti i tri stana za osobe sa invaliditetom i oni će kao i ulaz u zgradu biti prilagođeni njihovim potrebama.

Ko će biti stanari ove višespratnice, odlučiće se na konkursu. Međutim, još nije doneta uredba koja će odrediti uslove. Zainteresovanost je velika, a o tome svedoči i podatak da je u nedavno sprovedenoj anketi učestvovalo 600 porodica.

I NA NOVOM NASELjU

OSIM u Kisačkoj ulici, predviđena je izgradnja solidarnih stanova i u Ulici Momčila Tapavice bb, na Novom naselju. Planirano je, ističu u Stambenoj agenciji, da zgrada bude površine oko 10.000 kvadratnih metara.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar