Novih 14.000 kvadrata u Bloku 41

U septembru prošle godine otvoreno je gradilište novog poslovnog centra “Fortyone”-projekat GTC Srbija, jednog od najvećih investitora u ovom tržišnom segmentu.

Prvi objekat od 14.000 kvadrata(GBA) danas je u završnoj fazi gradnje. Poslovni kompleks nalazi se u novobeogradskom bloku 41, a realizuje se kao višefazni projekat sa planiranih preko 40.000 kvadrata bruto prostora.

Prva zgrada koja se gradi je jedan od tri predviđena objekta, a pored 10.600 kvadrata na nadzemnim etažama imaće i podzemnu garažu na oko 3.500 kvadrata. Radovi su se već uveliko preneli na unutrašnjost objekta, a u narednih 15 dana biće završeni svi radovi na fasadi. Spoljašnjost je velikom delu završena, ostao je da se završi deo fasade na južnoj strani i postavljanje fiksnih brisoleja na uglovima.

Paralelno se u okviru objekta završavaju komunalni priključci, prateće tehničke instalacije, klimatizacija itd. Na spratovima su počeli i radovi na organizaciji prostora prema potrebama zakupaca, a njihovo useljenje je najavljeno za jul.

Ovo je prva veća investicija u poslovni prostor posle više godina, a dobra vest je i da se neće dugo čekati do sledeće faze. Naredni objekat mogao bi da uđe u realizaciju već tokom trećeg kvartala ove godine.

Vrednost čitavog projekta procenjena je na oko 50 miliona evra, a radove u ovoj fazi izvodi domaće preduzeće “Gradina”.

 

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar