Novi Sad: Zidanje solidarnih stanova od 3. februara

Ukoliko vremenske prilike budu dozvolile, prvi građevinski radovi na izgradnji višespratnice u Kisačkoj 55, sa 35 solidarnih stanova, počeće zvanično 3. februara, a rok za završetak je godinu dana.

To je potvrdio Ratko Rogan, direktor gradske „Stambene agencije“, kojoj je povereno da sa suinvestitorom izgradi ove stanove.

Po njegovim rečima, izvođaču radova firmi „Gat“, sa kojom je potpisan ugovor, uplaćen je avans od 10 odsto. Još se, međutim, čeka da se završi elaborat zaštite susednog objekta, na broju 57, jer je reč o staroj zgradi, koju bi građevinski radovi mogli da oštete.

- Elaborat bi trebalo da bude gotov do 1. februara – objašnjava Rogan. - Mora se ići na proširenje građevinske dozvole, pa bi se sa kopanjem temelja počelo 3. februara.

Početak gradnje višespratnice socijalnog stanovanja, prve u Novom Sadu posle desetogodišnje pauze, a finansira je grad, bio je planiran za početak decembra, ali je u nekoliko navrata prolongiran. Do odlaganja je dolazilo zbog produžavanja roka za podnošenje ponuda javne nabavke, a pre toga rok je jednom bio produžen, zbog greške u konkursnoj dokumentaciji.

U novoj stambenoj zgradi, u Kisačkoj 55, biće sagrađeno i useljeno 35 jednosobnih, dvosobnih i trosobnih stanova, površine od 30 do 70 kvadrata. Suinvestitor je JP „Poslovni prostor“, tako da će u prizemlju biti izgrađena i tri lokala. Pored toga, u prizemlju će se nalaziti i tri posebna stana za osobe sa invaliditetom i biće, kao i ulaz u zgradu, prilagođeni njihovim potrebama.

Osim na pomenutoj lokaciji, predviđena je i izgradnja solidarnih stanova u Ulici Momčila Tapavice bb u Novom naselju. Planirano je da zgrada bude površine oko 10.000 kvadratnih metara.

Neprofitne cene

Solidarni stanovi će se prodavati na kredit, po povoljnijim, neprofitnim cenama. Još je, međutim, nepoznato koliko će koštati kvadratni metar.

Ko će biti stanari višespratnice u Kisačkoj 55, biće odlučeno na konkursu. Da od početka vlada izuzetno veliko interesovanje za ovu kategoriju stanova, svedoči i podatak da je u nedavno sprovedenoj anketi među Novosađanima učestvovalo, čak, 600 porodica.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar