Novi Pazar: Aktivirale se hipoteke, 8 zgrada na doboš

Od početka godine banke u Srbiji su aktivirale javnu prodaju više od 30 stambenih i poslovnih objekata u Novom Pazaru na osnovu hipoteka koje su potpisane.

Građani su potpisali hipoteke prilikom podizanja stambenih kredita, objavio je danas novopazarski radio Sto plus.

Na portalu "Doboš", specijalizovanom za prodaju takvih nekretnina, trenutno se prodaje osam porodičnih stambenih zgrada i objekata, 21 poslovni prostor, tri poljoprivredna i jedno građevinsko zemljište, sa teritorije tog grada.

Ukupna vrednost tih nekretnina iznosi više od 1,7 miliona evra, a među najatraktivnijim spadaju lokal u centru grada, u Ulici 1. maja, stambeni objekti u Kosančićevoj ulici i u naselju Mur.

Za nekoliko dana biće održano drugo javno nadmetanje za prodaju 20 lokala koji se nalaze u okviru stambeno poslovne zgrade na uglu ulica Palih boraca i Kej skopskih žrtava, od kojih najeftiniji košta oko 22.000, a najskuplji 126.000 evra.

Ne postoje precizni podaci o tome koliko je Novopazaraca poslednjih godina podiglo kredit tako što je banci založilo pravo na nepokretnost, čime je ovlastilo da ukoliko ne isplaćuje dug ona naplatu potraživanja obezbeđuje hipotekom.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar