Nove kuće do zime

Izgradnja prvih kuća finansiranih iz sredstava Evropske unije počela je danas u Obrenovcu, a gradonačelnik Beograda Siniša Mali, koji je obišao radove, poručio je da je cilj da svi Obrenovčani čije su kuće uništene u majskim poplavama, dobiju krov nad glavom najkasnije do zime.

Mali je obišao radove na novoj kući tročlane porodice Jovanović iz Zabrežja, koji su počeli danas, kao i tročlanu porodicu Lalović iz naselja Rvati gde će izgradnja nove kuće početi za nekoliko dana.

- Ovo su prve od šezdesetak kuća, koje su potpuno srušene tokom poplava, a nove će biti izgrađene u narednih dva ili dva i po meseca. Cilj nam je da uradimo sve kuće i da svi dobiju krov nad glavom najkasnije do zime - rekao je Mali.

Gradonačelnik je naveo da je rekonstrukcija jednog vrtića u Obrenovcu završena i da će on biti otvoren prvog septembra, dok, kako je rekao, radovi traju na još dva vrtića koji bi trebalo da budu otvoreni 4. septembra.

On je podsetio i da će Fondacija Đoković finansirati izgradnju vrtića "Veseljko" koja će početi za nekoliko dana.

- Trebalo je malo vremena, bilo je potrebno da prođemo sve procedure Evropske unije, ali danas krećemo sa obnovom kuća koje su porušene u Obrenovcu i u narednih dva i po meseca tih šezdesetak kuća biće izgrađeno - rekao je on.

Mali je naveo da je pitanje dana kada će početi radovi na nasipima ističući da se intenzivno razgovara sa EU i Kancelarijom za obnovu poplavljenih područja kako bi ti radovi krenuli što pre.

- Nasipi su prioritet, jer ukoliko se poplave ponove i sledeće godine, a mi nemamo nasipe, ništa ne vredi što smo popravili ove kuće ako se ponovo poruše - rekao je Mali i istakao da su projekti za nasipe završeni.

Gradonačelnik i predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković doneli su i poklone - bicikl za trogodišnju Ninu Jovanović i laptop za porodicu Lalović koja dok im ne bude izgrađena kuća živi u šatoru.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar