Niš: Smanjena cena socijalnih stanova

Cena socijalnih stanova stambenim jedinicama L5 I L6 u Ulici Majakovskog biće niže od predviđenih. Umesto planiranih, nešto više od 700 evra po kvadratu, iznosice 697,4 evra sa PDV-om. O ovoj temi razgovarano je na Gradskom veću koje je dalo saglasnost na izmenu projekta kojim je planirana izgradnja kojom je predviđena izmena i odobrena niža cena kvadrata.

Naime, projektom iy 2012. godine predvi]eno je da ‘e kvadratni metar socijalnih stanova na ovoj lokaciji ko[tati nešto više od 700 evra. Ali, nakon završene izgradnje , gde je kroz javne nabavke mnogo toga urađeno po nižoj ceni od pretpostavljene, došlo se do cifre od 634 evra po kvadratu , bez PDV-a , rekao je direktor Gradske stambene agencije Vladan Stojanović, koji je prisustvovao sednici Gradskog veća.

Ovo nije jedina izmena u odnosu na prvobitne planove. Nakon izmene projekta, gradu će ostati više kvadrata, koji ne mogu da se otuđuju. Gradu ostaje 18 stanova, odnosno umesto planiranih 787 metara kvadratnih, ostaje gradu 980. Oni će biti iznajmljivani po nižoj ceni od tržišne I iznosiće od evro do 1,2 evra po kvadratu. U Lameli 5 I 6 u Ulici Majakovskog izgrađeno je 70 stambenih jedinica.

U izgradnji ovih stanova učestvovala je republika I Grad Niš. Izgradnja lamela L5 i L6 košta 191 milion dinara sa PDV-om, a republika je učestvovala sa 46 miliona što je 24%.

Kako se čulo se sednici Gradskog veća radovi su svi završeni, zgrade imaju upotrebnu dozvolu i uknjiženi su. Potrebno je da Skupština Grada usvaji akt o izmenama I onda može da se raspiše konkurs.

Konkurs se prema recima direktora Gradske stambene agencije očekuje u toku jula meseca.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar