Niče “Sunčana dolina”: 137 zgrada, uz stan zagarantovan posao

Direktor projekta "Sunčana dolina", izgradnje povratničkog naselja za Srbe sa KiM, Slobodan Mihajlović rekao je da će u tom naselju biti ukupno 137 zgrada.

Kako je istakao reč je o oko 350 stambenih jedinica, a završetak bi mogao da se očekuje za godinu.

Mihajlović je Tanjugu pred dolazak predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji će u obilasku KiM posetiti i "Sunčanu dolinu" precizirao i da je izgradnja tog povratničkog naselja počela 2017. godine, a pripremni radovi godinu dana ranije.

Kaže da je do sada formrano gradilište, otkupljeno zemljište, izgrađena glavna saobraćajnica i u toku je izgradnja kurturnog i tržnog centra i ambulante.

Prema njegovim rečima, u sledećoj fazi će biti izgrađen drugi deo saobraćajnica, crkva Svetog Stefana dečanskog kao i 33 objekta.

Vrednost projekta, naveo je, oko 14 miliona evra.

Istakao je da će povratnici biti izabrani na konkursu koji će organizatori, Kancelarija za KiM, a reč je o ljudima koji su otišli sa prostora KIM i zasnovali svoje domove u centralnoj Srbiji ili negde drugo.

"Projekat rešava socijalno ekonomski status i svako ko se vrati - bar jedan od članova te porodice će uz smeštaj dobiti zaposlenje" rekao je.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar