Niče novi Porto Montenegro

Kompleks bi obuhvatao smeštajne kapacitete i marinu i podstakao bi dalji razvoj turizma, saopštio je predsjednik Husain Sajvani.

On je rekao u Crnoj Gori želi da napravi nešto visoko i luksuzno, u stilu koji je prepoznatljiv za njihovu kompaniju. “Mislim na hotel sa pet zvezdica, sa marinom i plažama”, rekao je Sajvani nakon sastanka sa premijerom Duškom Markovićem.

On je, odgovarajući na pitanje ko ili šta mu je preporučilo Crnu Goru, kazao da Crnoj Gori ne treba preporuka. “Ona je destinacija koja je pozicionirana na svetskoj mapi. Svima je poznata lepota Crne Gore, gostoljubivost građana, istorija i privreda vaše države. U tako lepoj zemlji želio bih da realizujem lep projekat”, rekao je Sajvani.

On je kazao da još traže lokaciju za budući kompleks.

“Naš glavni cilj je da nađemo lokaciju za luksuzni hotel. Planiramo da razvijemo turističko-hotelski kompleks koji obuhvata smeštaj i marinu, koji bi podstakao dalji razvoj turizma, otvaranje novih radnih mesta i omogućio zaradu”, kazao je Sajvani.

On je podsetio da je DAMAC kompanija sa sedištem u Dubaiju koja je do sada razvila 18,5 hiljada smeštajnih jedinica u hotelima, vilama i apartmanima, a još ih je 44 hiljade u razvoju.

“Upravljamo imovinom vrednom šest milijardi evra, u razvoju su projekti vredni 2,5 milijardi, prošlogodišnji prihod nam je bio 1,7 milijardi, a profit 883 miliona evra”, precizirao je Sajvani.

On je, na pitanje da li je Porto Montenegro, kojim upravlja Investiciona korporacija Dubaija (ICD) bila preporuka za poslovnu posetu Crnoj Gori, odgovorio da je posetio Porto Montenegro pre pet godina.

“Impresioniran sam tim projektom. Voleo bih da ovde realizujemo nešto slično”, dodao je Sajvani.

On je, odgovarajući na pitanje da li je zadovoljan razgovorom sa Markovićem, kazao da je premijer jedna od najtoplijih osoba koje je upoznao.

“Veoma je fin i ljubazan. Posvetio nam je dosta vremena, objasnio istoriju zemlje, ekonomiju i benefite koji se nude stranim investitorima. Bio sam impresioniran premijerom i onim što radi za državu ohrabrujući strane investitore. Sjajan je momak”, zaključio je Sajvani.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar