NBG: Umesto 700, kvadrat plaćaju 1.100 EUR

Kupci 1.000 socijalno neprofitnih stanova tvrde da svoje kvadrate u naselju Mileva Marić plaćaju za nekoliko stotina evra više nego što treba.

Dok stanari i kupci stanova iz drugog konkursa Grada Beograda traže da im se razlika vrati, gradska uprava čeka odluku suda.

Obećano im je jedno, plaćaju sasvim drugo, rešenje traže od nadležnih u gradu. Kupci socijalnih stanova tvrde da im je Grad Beograd stanove u novobeogradskom naselju, umesto po socijalnoj, prodao po tržišnoj ceni.

„Radio sam u gradskom saobraćajnom 40 godina i dobio sam taj stan kao po povoljnoj ceni, čija je rata 270 evra, dao krv za to vreme 47 puta, ja ću da umrem neću da otplatim stan“, kaže Ismet Paratušić, stanar ovog naselja.

Deo stanara tužio je grad zbog "zloupotrebe prilikom formiranja proizvodne cene stanova od 1.048 umesto 781 evra po kvadratnom metru". Veći deo njih međutim rešenje traži pred skupštinom grada, najavljujući i radikalnije mere ukoliko ne dođu do rešenja.

„Postoji ta diskriminacija u odnosu na prvi konkurs, gde su se stanovi plaćali po toj zaista porizvodnoj ceni od 700 do 800 evra, na različitim lokacijama širom grada, ionda sad mi ih ođednom plaćamo 1050 do 1100, isti su to stanoviu na još manje atraktivnoim lokacijama“, rekao je predstavnik stanara Aleksanad Ilić.

Gradonačelnik Beograda za problem okrivljuje prethodnu vlast i čeka odluku suda.

„Nažalost takav su ugovor potpisali sa Draganom Đilasom, oni nastavljaju da poštuju ugovor koji su potpisali a sud kako bude rekao tako će grad i prihvatiti. ja sam to danas i rekao njima, ne treba njih 1000 da tuži dovoljan je 1. Jedno rešenje da imamo pravosnažno mi ćemo na osanovu tog rešenja da nađeno ršenje za svih 1000 porodica", istakao je Mali.

Većina stanara naselja Mileva Marić Ajnštajn su zaposleni u gradskim i komunalnim službama odnosno u zdravstvu, prosveti i javnom sektoru.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar