Na Kopaoniku stanovi od 700 do 2.700 evra

Centar svih zimskih dešavanja u Srbiji, bez dileme je Kopaonik, pa zato i ne čudi što je prosečna cena kvadrata na toj planini oko 1.100 evra, koliko otprilike u proceku košta kvadratni metar stambenog prostora u Beogradu. To, međutim, ne znači da je kupovina stana na Kopaoniku nedostupna i onima koji ne raspolažu većim sumama novca, jer stan od oko 30 kvadrata možete da kupite i za 22.000 evra.

Kopaonik u turističkoj ponudi ipak ima nešto više sadržaja, a tu je i mašina za veštačko osnežavanje, zatim bob- brze sanke po šinama, ali ne manjka ni klasične standardne ponude poput SPA centara, kuglane, kvadova, žičara...

U ovu planinu su godinama ulagali i neki od najvećih biznismena, pa je po popularnosti u rangu sa skijalištima u Sloveniji, Austriji, Češkoj, Slovačkoj. Zato i ne čudi što su se hotelijeri hvalili da im je prethodna sezona bila najbolja u poslednjih 10 godina.

Zato, ako vam se učini da ste pronašli oglašen stan na prodaju na Kopaoniku i imate mogućnost da ga kupite kešom ili na kredit, ne oklevajte mnogo, jer ta investicija ne može biti loša.

Investirajte u stan i postanite mali rentijer

Čak i ako nije namenjen za vaše lične potrebe, takav stan možete lako izdavati, jer je, primera radi, prošle godine tražnja bila veća od ponude. Smeštajni kapaciteti su bili 100 odsto puni, te bi u vašem malom kutku mogli da držite goste cele zime, a prosečna cena dnevnog izdavanja stana od oko 30 kvadrata je na toj planini oko 50 evra.

Godinama je turizam na ovoj planini cvetao, a pokazalo se da među gostima ima mnogo stranaca. Najviše su, kako su navodili hotelijeri, dolazili gosti iz Bugarske, Mađarske, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore...

Signal da nije loše imati nekretninu na Kopaoniku je i taj što je pre pet godina na ovoj planini odnos stranih i domaćih gostiju bio 2 prema 98 odsto, dok je u prethodnoj sezoni taj odnos bitno drugačiji – 20 prema 80 odsto.

Cena kvadrata od 700 do više od 3.000 evra

Ako ste prelomili i rešili da se dobro informišete o cenama nekretnina na Kopaonik, prvi korak bi trebalo da vam bude portal www.halooglasi.com/nekretnine. Prema našim podacima, prosečna cena kvadrata na Kopaoniku je 1.112 evra. Najskuplji deo su Sunčani vrhovi, gde je u proseku za kvadratni metar potrebno odvojiti 2.750 evra, što znači da u ponudi zapravo ima i skupljih nekretnina u tom delu.

Cenu drže i Kraljevi čardaci, gde je cena kvadrata u proseku 1.233 evra, dok je prosečna cena kvadrata u centru ove planine 1.250 evra. Za kvadrat u Treski u proseku je potrebno odvojiti 1.091 evro, u Brzeću 952, a Sunčanoj dolini 733 evra.

Kad se podvuče crta, to znači da za vam za stan od oko 30 kvadrata treba između 22.000 i 82.000 evra, sve zavisno od gradnje, lokacije, opremljenosti nekretnine. Logično, skuplji je kvadrat bliži centru, dok za male pare može da se nađe veći stan u okolnim varošicama.

Trenutno najviše u ponudi stanovi od 24 do 44 kvadrata

U ponudi na portalu www.halooglasi.com/nekretnine trenutno su najviše u ponudi manji stanovi,od 24 do 44 kvadrata. Cene su takve da možete, recimo, da kupite stan u Brzeću od 28 kvadrata za 18.000 evra, ili apartman u jednom hotelu na Sunčanim vrhovima od 40 kvadrata za 110.000 evra.

Pomenuti stan od 40 kvadrata je ujedno i najskuplja nekretnina na Kopaoniku u ponudi našeg portala. Nalazi se u okviru Vile Nikola, na petom od ukupno šest spratova. U opisu piše da se apartman sastoji od predsoblja, dnevnog boravka, kuhinje sa trpezarijom, i odvojenih spavaće sobe i kupatila.

Ilustrujući šta sve dobijate za 110.000 evra, navedeno je i da je apartman uknjižen, renoviran i kompletno opremljen novim nameštajem, te da se u okviru vile nalazi SPA- sauna, bazen, teretana. Dodatno što je cele godine prisutno fizičko obezbeđenje i recepcija, a blizu je ski staza, žičara...

Na Kraljevim čardacima recimo, na prodaju je jednoiposoban stan od 33 kvadrata i to za 43.000 evra. Kako je navedeno u oglasu, apartman je kompletno opremljen za pet osoba, a u sklopu postoji i restoran, igraonica, parking, dok je kuhinja, kako piše, od hrastovog drveta.

Listanjem naših oglasa možete naleteti na, primera radi, na stan od 28 kvadrata u mestu Brzeće, po ceni od 18.000 evra, odmah useljiv i ne zahteva dodatna ulaganja.

Ukoliko ste pronašli stan koji vam odgovara, a nemate novca dok ne prodate neku drugu nekretninu, uvek možete da ponudite zamenu, jer u nekim slučajevima, vlasnicima upravo zamena nekretnina odgovara.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar