MPC Properties gradi PC Navigator

Kompanija MPC Properties počela je izgradnju novog poslovnog kompleksa Navigator na Novom Beogradu.

Završetak radova na poslovnom centru Navigator u Bloku 43 na Novom Beogradu se očekuje 1. oktobra 2016. Godine.

MPC Properties ponovo postaje investiciono aktivna, nakon pauze od skoro 6 godina. Ovo je prvi u nizu projekata koje će MPC ostvariti, a kompanija će u izgradnju poslovnog kompleksa Navigator uložiti 20 miliona evra.

Više od 50 odsto poslovnog prostora je već iznajmljeno, a najveći zakupac je VIP Mobile. To, prema rečima gradonačelnika Beograda Siniše Malog, znači da “veliki broj kompanija dolazi u Srbiju”, kao i da se poverenje investitora vraća.

Izvršni direktor MPC Propertiesa Thomas H. Villadsen rekao je da su poslovi upravljanja nepokretnostima povereni beogradskoj kompaniji Confluence Property Management.

Izgled poslovnog centra Navigator

22 hiljade m2 na devet spratova i dve podzemne etaže prostiraće se ovaj poslovni kompleks.

navigator21

Ovaj kancelarijski blok imaće ukupno (GBA) 22.000 kvadratnih metara, od čega je 6.000m2 na dve podzemne etaze i oko 16.000m2 na nadzemnim spratovima.

Na raspolaganju će biti 202 parking mesta, gde je 146 u podzemnoj garaži a preostalih 56 na otvorenim parkinzima u okviru placa. Kada se završi, ovaj objekat će tržištu ponuditi dodatnih (GLA) 14.600m2 prvoklasnog kancelarijskog prostora od čega je oko 40% već izdato. Budući zakupci mogu da biraju kancelarijski prostor površine u rasponu od 285 do 1.730 kvadratnih metara po spratu.

Prema konačnom rešenju ovaj slobodnostojeći objekat imaće devet nadzemnih i dve podzemne etaže (Po+Pr+8), a biće atrijumskog tipa sa centralnim pešačkim koridorom koji omogućava prolaznost unutrašnjeg dvorišta. Širina tog pešačkog koridora je 12 metara i on u prizemlju deli objekat na dva vizuelna i funkcionalna krila sa komercijalnim sadžajima. Dva vertikalna komunikaciona jezgra pozicionirana su sa obe strane pešačkog koridora i povezivaće nadzemne delove objekta sa podzemnom garažom.

Za sada je poznato da će u okviru centra poslovati restoran, banka, prodavnica mobilnih telefona, frizerski salon, mini market. U okviru projekta će biti dostupan i vrtić za dnevno čuvanje dece roditelja koji rade u poslovnom centru, ukupne površine oko 500 m2, kapaciteta 120 dece. U okviru zgrade planiran je ozelenjen atrijum kao i krovna terasa za odmor i relaksaciju zaposlenih. Na objektu su od samog starta projektovanja poštovani standardi zelene gradnje, pa će ovaj objekat biti i sertifikovan prema LEED standardima.

Investitor u bloku 43 je kompanija Balkans Real Estate, čiji je registrovani zaštitni znak MPC Properties, dok se vrednost projekta procenjuje na oko 20 miliona evra. Rok za završetak objekta je septembar 2016, a glavni izvođač je Energogroup iz Beograda.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar