Montažne kuće za izbeglice

Pet izbegličkih i jedna ovdašnja socijalno ugrožena poroda dobile su ključeve montažnih kuća u Somboru koje su završene zahvaljujući projektu koji finansira Delegacija EU u Srbiji.

Korisnici šest montažnih kuća u Somboru dobili su danas ključeve svojih novih domova koje će moći da koriste, izgrađenih zahvaljujući projektu koji finansira Delegacija Evropske unije u Srbiji, saopštili su organizatori.

Kako je navedeno, te kuće izgrađene su u okviru projekta "Podrška poboljšanju uslova života prisilnih migranata i zatvaranju kolektivnih centara", a u njima su smeštene porodice iz neformalnog kolektivnog centra "Aleksa Šantić" u Somboru.

Pravo na korišćenje kuća, ali ne i njihovog otkupa, dobilo je pet porodica izbeglih lica i jedna domicilna socijalno ugrožena porodica.

Kuće su opremljene osnovnom opremom i nameštajem, ukupna vrednost radova i opremanja kuća iznosi 105.000 evra, a projekat je deo sveobuhvatnijeg programa koji finansira Evropska unija podržavajući poboljšanje životnih uslova prisilnih migranata - "Za bolji život" u ukupnoj vrednosti od 14,2 miliona evra.

Ključeve su porodicama svečano uručili gradonačelnik Sombora Saša Todorović, šef Operacija Delegacije EU u Srbiji Nikola Bizel i šef Programa Visokog komesarijata za izbeglice UN Miloš Teržan.

U okviru projekta "Podrška poboljšanju uslova života prisilnih migranata i zatvaranju kolektivnih centara" koji finansira Delegacija EU u Srbiji.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar