Mihajlović i Lauter o bržem izdavanju građevinskih dozvola

Potpredsednik Vlade Srbije Zorana Mihajlović razgovarala je u Beogradu sa delegacijom USAID Projekta za bolje uslove poslovanja o izmenama Zakona o planiranju i izgradnji, koje treba da omoguće brže izdavanje građevinskih dozvola u Srbiji.

Mihajlovićeva je najavila da će se saradnja sa USAID-om po pitanju primene propisa u oblasti planiranja i izgradnje svakako nastaviti i nakon što predlog izmena zakona, koji će se u julu naći u skupštinskoj proceduri, bude usvojen.

Direktor USAID-a Džozef Lauter pohvalio je napredak u izradi važnog reformskog zakona koji je napravljen od formiranja Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i ponudio pomoć USAID u periodu nakon usvajanja zakona, navedeno je u saopštenju tog ministarstva.

Lauter je, kako se navodi, naglasio važnost efikasne implementacije zakona i napomenuo da USAID ima dovoljan broj stručnjaka i resurse koji pomogli u sprovođenju edukacija za lokalne samouprave i informisanju investitora o novinama u regulativi.

- Podrška USAID-a biće fokusirana pre svega na pripremu podzakonskih akata, uspostavljanje kancelarija za brze odogovore, ali i pripremi procedura za elektronsko izdavanje dozvola, na čemu će Ministarstvo raditi u narednom periodu – rečeno je na sastanku, navodi se u saopštenju.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar