Luštica:Parče raja za 4.000 € po m2

Luštica Bej koja se gradi na poluostrvu Luštica procenjen je na preko milijardu evra, a cena kvadrata biće oko 4.000 evra. Kupaca među kojima su i Srbi - već ima.

Kako se najavljuje Luštica Bej biće grad koji će disati 365 dana u godini.

Ovaj kompleks na crnogorskom primorju gradi kompanija Luštica Divelopment na poluostrvu Luštica, nadomak Tivta, već skoro godinu dana, a zajednički je poduhvat Vlade Crne Gore (10%) i Oraskom Divelopmenta (90%).

Investitori ovaj projekat najavljuju kao novi dragulj u kruni i obećavaju da će šest odsto od ukupnih 690 hektara površine biti naseljeno, a preostalih 94 odsto će ostati netaknuta priroda. U okviru tih šest odsto biće izgrađeno više od 1.000 stanova, preko 500 stambenih vila i kuća, sedam hotela, kao i dve marine i drugi objekti koji će upotpuniti izgled i funkcionalnost grada.

Inspiracija za arhitekturu grada pronađena je u tradicionalnoj arhitekturi crnogorskog primorja.

Luštica Bej je iprvi registrovani LEED projekat za dom u Evropi, dok se održivost grada ogleda i u uključivanju lokalne zajednice u njegov život.

Ovaj gradić je dobio prvu dozvolu u Crnoj Gori za izgradnju golf terena. Profesionalni golf teren sa osamnaest rupa sa potpisom dizajnera i čuvenog golf igrača Geri Plejera nalaziće se iznad samog grada.

"Želja nam je da stanovnike Luštice Bej, grada koji će disati 365 dana u godini, podstaknemo da uživaju u prirodnim lepotama i jednostavnim stvarima poput čaše dobrog vina, domaćih specijaliteta ili nezaboravnog pogleda na more i planinu u istom dahu. Ovde smo da kreiramo okruženje za zdrav aktivan život naših stanovnika koji žele da pronađu dom daleko od gužve, da uživaju u kristalno čistom moru, partiji golfa uz pogled na more i planine sa svakim zamahom, pešačenju ili jednostavno uživaju u slobodnom vremenu sa porodicom“ rekao je Kolin Kingsmil, u ime kompanije Luštica Divelopment.

Prema rečima Kingsmila, prvi stanovnici, kupci nekretnine, će naseliti Lušticu Bej početkom 2015. godine.

Izvođač radova je belgijska kompanija Besix, čija je najpoznatija građevina Burdž Kalifa u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Sada su na radovima na projektu u Crnoj Gori uglavnom angažovani radnici iz inostranstva, ali, kako nam je rečeno, ima ih i iz Crne Gore i regiona, takođe, kažu da će u zavisnosti od faze radova biti angažovano još lokalne radne snage, odnosno radnika iz Srbije.

Cena nekretnina u Luštici Bej u proseku iznosi 4.000 evra po kvadratnom metru, počevši od 175.000 evra koliko iznosi cena za studio apartman, dok je cena za kuću 565.000 evra, a cena vile je 1,8 miliona evra.

Kvadratura stanova i vila kreće se od 45 m2 do 112 m2. Prodaja u poslednje dve godine je oko 50 stanova godišnje, a ove godine prodato je 10 stanova do sada, što je više nego planirano.

Interesovanje već postoji, a među onima koji su kupili neke od objekata su kupci iz Egipta, Rusije, Crne Gore... ali i iz Srbije.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar