Kupci spornih stanova u naselju Dr Ivan Ribar moći će da zamene svoje stanove za nove

Izgradnjom dve nove zgrade u naselju Dr Ivan Ribar, otvoriće se mogućnost za kupce spornih stanova u tom naselju, da ih zamene za nove, izjavio je danas direktor Građevinske direkcije Srbije Nebojša Šurlan.

On je rekao da će svi stanari koji nisu rešili problem, moći kroz zamenu i očuvavši svoje subvencionisane kredite, da se presele u nove stanove.

Šurlan je naglasio i da problem vezan za hemijsku kontaminaciju datira od pre godinu dana, te da je Građevinska direkcija kao odgovorna ustanova prva javno objavila da problem postoji, izašla u javnost sa tim i da nije skrivala problem.

- Kontinuirano godinu dana unazad nudimo razna rešenja kupcima naših stanova. Do sada smo rešili 62 od ukupno 199 kupaca stanova, pre svega kroz raskide ugovora i kroz obezbeđivanje zamenskih stanova na istoj lokaciji u samom naselju Dr Ivan Ribar - rekao je Šurlan.

On je precizirao da od danas postoji i mogućnost, koja je obezbeđena zajedno sa Ministarstvom građevinarstva i lokalnom samoupravom, da se naprave dve nove zgrade u istom naselju, tako da, kako je rekao, svi stanari koji nisu rešili problem, moći će kroz zamenu za te nove stanove i očuvavši svoje subvencionisane kredite, da se presele u nove stanove.

- Što se tiče starih objekata, namera je da ih saniramo metodom koju je predložio Institut za nuklearne nauke Vinča, koji je već nekoliko puta dokazao da može da sprovede uspešnu sanaciju i koji garantuje rezultate i svi kupci koji se ne odluče za zamenu za nove stanove, moći će da ostanu u starim objektima - rekao je Šurlan.

On je pozvao neopredeljenih 137 kupaca spornih stanova da se odluče za jednu od opcija, pre svega za zamenu za novi stan koji će biti izgrađen, za raskid ugovora, ili za zamenu za drugi stan na istoj lokaciji i da se na taj način uspešno završi veliki problem koji, kako je naveo, muči veliki broj kupaca, a i Građevinsku direkciju Srbije.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar