Kuće u okolini Vršca i za 2.000 evra!

Iako u selima u okolini Vršca kuća sa okućnicom košta koliko i jedan stariji polovan automobil, prodaje nema. Cena nekretnina konstantno pada, ali su retki oni koji se odluče da za mali novac kupe kuću na selu.

U selu Izbištu, udaljenom svega petnaestak kilometara od Vršca, useljiva kuća sa okućnicom, baštom i pomoćnim objektima može se kupiti za svega 2.000 evra.

Ima i skupljih, ali cene retko prelaze 10.000 evra, bez obzira na to u koliko dobrom stanju je kuća. Ponuda je takva da seosko domaćinstvo za malo novca – može da se bira.

"Trenutno negde dvadesetak, tridesetak kuća je stalno na prodaju, plus ima tu još i onih čija su deca sa strane u gradu, koje će biti na prodaju narednih godina, generalno će pedesetakak kuća ostati za prodaju", kaže predsednik Saveta MZ Izbište Jovica Brankov.

Slična je situacija u većini od ukupno 22 naseljena mesta u okolini Vršca.

"Nekretnine su pale jako, ono koliko vrede ne može da se dobije, toliko da ni jedan auto ne može da se kupi dobar za kuću sa okućnicom, i to su placevi kod nas od 9-10 ari", navodi Dušan Batrnjin iz Velikog Središta.

U seoskim domaćinstvima ne ostaju da žive čak ni oni rođeni na selu, jer stan od 40 kvadrata u Vršcu mogu da rentiraju za 100 evra.

"Ja sam iz Potpornja, radim ovde u Vršcu, razmišljao sam baš o preseljenju u grad jer za isti novac praktično je podobnije da se živi ovde, da se iznajmi stan, nego da se svakodnevno putuje. Jednostavno, putni troškovi izađu isto kao i da sam rentirao stan u Vršcu", kaže Dušan Stanisavljev iz Potpornja.

Vrednost nekretnina pala je i u gradu, gde su trenutno stanovi skuplji nego kuće.

"Vi sada, recimo, jednu kuću koja ima 80 kvadrata možete da kupite za između 25.000 i 30.000 evra. Što se tiče vrednosti stanova, i one su pale, možete da kupite za 500-600 evra kvadrat novog stana", kaže advokat Nebojša Jančić.

U svakom slučaju, U Vršcu i okolini mnogo je više onih koji prodaju nego koji kupuju, a onda imamo i cene ispod svake cene, kakve su u selima, a sve češće i u gradu.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar