Kuće na licitaciji u pola cene

Zbog višemesečnih kašnjenja sa otplatom rata kredita, ili neplaćenih računa za gas, do početka avgusta u Novom Sadu i okolini na licitaciji će biti ponuđeno više od 30 nekretnina.

Porodične kuće, stanovi, poslovni prostor i njive prve klase naći će se na prodaji da bi se od neplatiša namirile obaveze prema bankama i javnim preduzećima.

Jedan bračni par zbog duga banci dočekaće i to da im porodična kuća bude ponuđena na prodaju na javnoj licitaciji. Iako je porocenjeno da vredi više od dva i po miliona, na prvoj aukciji biće ponuđena za milion i po dinara, što je 60 odsto procenjene vrednosti.

Ukoliko se ne nađe kupac, na sledećoj licitaciji procenjena vrednost se umanjuje na 30 odsto. Istu sudbinu ima i nekoliko lokala žitelja iz okoline Novog Sada.

Spisak dužnika, čija će imovina biti ponuđena na prodaju, objavljen je na sajtu Osnovnog suda u Novom Sadu i nije zanemarljiv.

Građani duguju jedni drugima, raznim preduzećima i bankama, a kada zapadnu u krizu, ostanu bez posla i nisu u mogućnosti da redovno izmiruju obaveze, onda ostaju bez pokretne i nepokretne imovine.

Nameštaj, bicikli, televizori, klima-uređaji, pa i kanta za smeće navode se u spiskovima stvari koje će se naći na licitaciji, a od čije prodaje bi trebalo da se namire dugovanja.

Tako će do polovine jula, u drugom pokušaju, biti ponuđena pokretna imovina 85 dužnika. Prema rečima Tijane Jakovljević, portparola Osnovnog suda, od početka godine do sada pokrenuto je ukupno 1.415 postupaka na osnovu pravosnažnih sudskih odluka.

U Novom Sadu, prema podacima objavljenim na sajtu "Doboš", stopa rasta oglašenih predmeta na prodaju na mesečnom nivou je deset odsto, kao i u Beogradu.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar