Kuća s 20.500 m2 vrta, voćnjaka, vinograda i oranica – 9.000 €

Samo 67.800 kuna vrednost je na koju je procenjena kuća, građena sedamdesetih, s čak 20.500 m2 okućnice, vrta, voćnjaka, vinograda i oranica.

Ona se nalazi u Svetoblažju, selu u Trnavi. Ovaj niz nekretnina, od kojih je vrednost kuće samo 41.000, a 20.500 m2 okućnice, vrta, voćnjaka, oranica i vinograda neverovatno niskih 26.800 kuna.

“Što udaljenije od Đakova, to tužnije, jeftinije…” Bagatelnost cena na tranavačkom području potvrđuje i načelnica Irena Mikić Brezina naglašavajući da su prodavci nekretnina prisiljeni da spuštaju cene do “granice podnošljivosti” jer u suprotnom kupca neće naći.

"Najlošije po cenama nekretnina stoje upravo Svetoblažje, Hrkanovci, Dragotin, a opštinsko središte Trnava, Lapovci i Kondrić ostvaruju nešto bolje cene, ali ni približno realnim, tj. onome koliko je zaista novca uloženo u te nekretnine, poput velikih, uređenih kuća s prostranim okućnicama…", kaže Mikić Brezina. Samo za poređenje - za spomenuti niz nekretnina u Svetoblažju, što za samo 9.000 evra ide na doboš, u Đakovu se ne može kupiti ni prazna soba, ni golo građevinsko zemljište.

"U odnosu prema Đakovu, nekretnine u trnavačkom kraju jeftinije su za čak 50, pa i 70 odsto. Nekretnine tu, iako je to i poznata vikendaška zona, slabo idu. Možete davati i besplatno, ali ako nema nikoga – džabe vam je", kaže vlasnik jedne agencije za nekretnine Vlado Rečner.

Ocenjuje, vikendice tu idu osrednje – cene su im od 6-7 do 15-20.000 evra.

„U Trnavi je prodata kuća s velikom okućnicom, građena sedamdesetih, za 28.000 evra. Ko traži više – to se ne prodaje. Ovde ne možete da prodate kuću za 30-40.000 evra", kaže Mikić Brezina.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar