Krenulo se sa rušenjem „divlje“ gradnje

Opština Stari grad zahuktala se u realizaciji rušenja bespravno podignutih objekata na njenoj teritoriji, a u sredu (06.09.2016.) se na spisku našlo gradilište u Svetogorskoj ulici broj 26a. Ovo je samo jedan od ukupno 55 objekata, za koliko njih su doneta rešenja o uklanjanju ili su u postupku dostavljanja vlasnicima.

Građevinska dozvola za izgradnju prizemnog poslovnog objekta u srcu Beograda u Svetogorskoj ulici broj 26a samovoljno je preinačena. Odlika investitora da nadzida i sprat sa unutrašnje strane dvorišta „došla mu je glave", kada se na parceli pojavio opštinski izvršitelj sa zahtevom za uklanjanje nelegalnog sprata.

- Investitor nas je najpre protekle nedelje sprečio u izvršenju, ali je ovog puta intervenisala policija nakon čega smo pristupili uklanjanju nadzidanog dela objekta, kojim je odstupljeno od građevinske dozvole - objašnjava Lazar Lješnjak, član veća Opštine Stari grad. - U toku naredne nedelje obići ćemo i preostala gradilišta, gde su inspektori u prethodnom periodu utvrdili nepravilnosti.

Prema podacima Opštine Stari grad, na spisku za rušenje nalazi se nekoliko gradilišta, pomoćni objekti i lokali, koji su odstupili od građevinske dozvole.

Od ukupno 55 objekata za rušenje, u čak 80 odsto slučajeva reč je o nelegalnom izvođenju građevinskih radova u stanovima, koji predstavljaju problem zbog vlasnika koji izvršiteljima ne omogućavaju pristup.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar