Kragujevac: Mladi istraživači do kraja godine u svojim stanovima

Mladi istraživači, kojima Univerzitet u Kragujevcu dodeljuje 210 stanova, konačno će do kraja godine biti u prilici da se u njih usele.

Kako je na današnjoj sednici Upravnog odbora Fondacije za rešavanje stambenih potreba nastavnom, naučnoistraživačkom i umetničkom kadru Univerziteta u Kragujevcu najavljeno, prenos izgrađenih zgrada za mlade istraživače Univerziteta u Kragujevcu sa Grada Kragujevca na Republiku, a zatim na fondaciju za stanove Univerziteta u Kragujevcu, trebalo bi da bude realizovan do kraja 2017. godine, do kada se očekuje i tehnički prijem objekata.

Stanovi su površine 35, 50 i 80 kvadratnih metara i sagrađeni su po evropskim standardima. Namenjeni su naučnim radnicima do 38. godina. Vrednost investicije je 7 miliona evra i sredstva su obezbeđena iz kredita Evropske investicione banke. Za stambene objekte lokalna samouprava je obezbedila lokaciju površine 25 ari, čija je vrednost oko 4 miliona evra sa komunalnim priključcima.

Time se, kako je istakao akademik prof. dr Radovan Vukadinović, prorektor za nastavu i studentska pitanja Univerziteta u Kragujevcu i predsednik Upravnog odbora Fondacije, stiču uslovi za raspisivanje konkursa i raspodelu stanova.

Na današnjoj sednici Upravni odbor Fondacije doneo je zaključke kojim predlaže povoljnije uslove zakupa i kupovine stanova: Visinu zakupnine na mesečnom nivou od najviše 2 evra/m2 i umanjenje kupovne cene stana za visinu ukupno uplaćene zakupnine.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar