Konkurs za mlade bračne parove za kupovinu kuća na selu

Novi konkurs Sekretarijata za stambeno zbrinjavanje AP Vojvodine raspisaće u četvrtak 6. novembra konkurs za zbrinjavanje mladih bračnih parova kroz kupovinu kuća na selu. Pokrajina će učestvovati sa milion dinara za kupovinu svake pojedinačne kuće (ukupno 40 miliona dinara).

Miroslav Vasin pokrajinski sekretar za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova najavio da će za taj novac moći da konkurišu mladi bračni parovi, do 40 godina, i dodao je da će Pokrajina participirati sa milion dinara za pojedinačnu kupovinu kuće.

Prema njegovim rečima, do kraja godine iz pokrajinskog fonda za ove namene opredeljeno je 40 miliona dinara, što znači da bi time moglo da se pomogne kupovina najmanje 40 seoskih kuća do kraja godine, dok bi u narednoj godini to mogao biti i veći fond ukoliko bude većeg interesovanja za ovaj konkurs.

Dodao je da je uslov za učestvovanje na konkursu da podnosioci zahteva nemaju nekretnine, kao i to da narednih deset godina žive u kući koju na ovaj način kupe. Prednost će, kako je naveo, imati bračni parovi s decom.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

2 komentara na “Konkurs za mlade bračne parove za kupovinu kuća na selu”

  1. Mladen says:

    Da li postoje nekakvi formulari koje treba ispuniti i poslati Sekretarijaru za stambeno zbrinjavanje AP Vojvodine ili ……

  2. ts says:

    Poštovani Mladene,
    Sve informacije, pravilnik o uslovima za dodelu bespovratnih sredstava, prijavu za konkurs možete preuzeti sa sajta AP Vojvodina na sledećem linku http://www.vojvodina.gov.rs/sr/документа/јавни-конкурс-за-доделу-бесповратних-средстава-брачним-паровима-на-територији-ап-војводине
    Srdačan pozdrav

Ostavi komentar