Konkurs za dodelu montažnih kuća izbeglicama

Komeserijat za izbeglice i migracije Republike Srbije pozvao je danas izbeglice i bivše izbeglice koje žive na teritoriji Kruševca, Požarevca i Smedereva i još 26 opština, da se do 29. januara jave na konkurs za dodelu 30 montažnih kuća.

Uslov je da podnosilac prijave poseduje sopstveni plac za gradnju, navodi sKomesarijat i dodaje da svi kojima kuće budu dodeljene, postaju njihovi vlasnici i snose troškove priključaka za vodu i struju.

Konkurs se odnosi na izbeglice i izbeglice integrisane u društvo iz opština Žabalj, Kovin, Titel, Ćićevac, Ljig, Negotin, Gornji Milanovac, Ivanjica, Petrovac, Topola, Svrljig, Sokobanja, Kuršumlija, Babušnica, Lajkovac, Trstenik, Priboj, Mionica, Bački Petrovac, Despotovac, Paraćin, Raška, Indjija, Kikinda, Šid i Čajetina.

Obaveštenja o konkursu se mogu dobiti u kancelariji poverenika za izbeglice i migracije u opštinama i gradovima u kojima se sprovodi program dodele montažnih kuća, i u Komesarijatu za izbeglice i migracije Republike Srbije.

Trideset montažnih kuća se dodeljuje u okviru četvrtog potprojekta Regionalnog stambenog programa Republike Srbije. Potprojekat je vredan 12 miliona evra, a obuhvata donaciju tih kuća, kao i 261 stana, 300 paketa gradjevinskog materijala za završetak započetih gradjevinskih objekata i 70 seoskih domaćinstava.

Regionalni program stambenog zbrinjavanja zajednički je dugogodišnji program Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Hrvatske, za trajno stambeno obezbedjivanje 27.000 najugroženijih izbegličkih porodica sa 74.000 članova. Od tog broja u Srbiji je 16.780 porodica sa 45.000 članova.

Program će u Srbiji biti sproveden u narednih pet godina kroz više potprojekata.

Regionalni stambeni program Srbije košta 330 miliona evra, a Regionalni stambeni program sve četiri zemlje ukuono 584 miliona evra.

Finansiran je sredstvima EU koja je najveći donator, zatim i SAD, Nemačke, Italije, Norveške, Švajcarske, Danske, Turske, Luksemburga, Kipra, Rumunije, Češke, Slovačke i Madjarske.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar