Konačno počela izgradnja socijalnih stanova u Kisačkoj

Izgradnja socijalnih stanova u Kisačkoj 55 je počela, a rok za završetak je godinu dana.

Kako navodi direktor Stambene agencije Ratko Rogan, gradilište je otvoreno, a dinamiku radova diktira firma Gat koja je izvođač. "Oni su uvedeni u posao i imaju rok od godinu dana za izgradnju zgrade, pa se tada može i očekivati raspisivanje konkursa za eventualne korisnike", kaže Rogan za naš portal.

Za 35 budućih socijalnih stanova u Kisačkoj 55 moći će da konkurišu višečlane porodice i socijalno najugroženiji Novosađani.

Stanovi koji će se graditi Novosađanima prodavaće se na kredit pod povoljnijim i neprofitnim cenama, što znači da Stambena agencija ne sme ostvariti zaradu od njihove prodaje. Koja će cena stanova biti, znaće se kad se završi izgradnja. Konkurs za raspodelu stanova će biti raspisan do kraja godine.

Podsetimo, početak gradnje stanova, koju finansira Grad Novi Sad, najavljivana je za početak decembra prošle godine, ali se kasnilo jer još nije bio završen projekat zaštite susedne stare zgrade koju bi građevinski radovi mogli eventualno da oštete. Početak izgradnje je najavljivan prvo za jun, pa u avgust, ali je odložen zbog greške u konkursnoj dokumentaciji.

Prethodno je u postupku javne nabavke posao izgradnje dobilo preduzeće "Gat", ali se drugi učesnik na tenderu, firma "Best izgradanja", žalio Republičkoj komisiji za zaštitu prava ponuđača, smatrajući da je trebalo da bude u prednosti zbog jeftinije ponude, te je početak izgradnje iz tog razloga odložen. Međutim, nakon ponovljenog tendera, preduzeće "Gat" je ipak dobilo da gradi socijalne stanove.

Suinvestitor je JP "Poslovni prostor", tako da će u prizemlju biti izgrađena i tri lokala, dok će se u prizemlju nalaziti i tri stana za osobe sa invaliditetom. Izgradnja solidarnih stanova, još ukupno 200, predviđena je na još jednoj lokaciji u gradu, u ulici Momčila Tapavice na Novom naselju.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar