Ko će prvi moći da kupi jeftine stanove?

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da je državni program izgradnje stanova za službe bezbednosti prva faza takvog vida stanogradnje.

Ona je istakla i da će, ako bude bude uspešan, biti proširen i obuhvatiće sve zainteresovane građane.

Ona je novinarima u Bačkoj Topoli kazala da su kriterijumi za odabir zaposlenih u državnoj službi koji će prvi moći da kupe stan po ceni nižoj od tržišne bio to što imaju mala primanja u odnosu na rizik posla kojim se bave.

"Želeli smo da na taj način zadržimo ljude i da im damo motivaciju da ostanu i da rade za državu", kazala je Brnabićeva.

Premijerka je najavila će u sklopu mera za povećanje nataliteta u Srbiji od 1. jula ove godine početi isplate porodicama za rođenje dece i da će biti uvedena nagrada za kompanije koje su najbolje uskladile rad i roditeljstvo.

Na pitanje da li ima zainteresovanih za kupovinu imovine kraljevačkog Magnohroma, ona je rekla da očekuje da će se na aukciji koja je zakazana za sutra postići dobra cena, za celu fabriku ili delove, a da će kupac biti kompanija koja će pokrenuti proizvodnju i zaposliti radnike.

Komentarišući problem građana u Zrenjaninu koji nemaju pijaću vodu iz vodovoda iako je odavno zavšeno postrojenje za preradu vode, Ana Brnabić je rekla da će do kraja nedelje imati sastanak sa gradonačelnikom Zrenjanina, na kojem će biti i ministari zdravlja i infrastrukture, Zlatibor Lončar i Zorana Mihajlović, kako bi se utvrdilo "gde je zapelo".

Ministarstvo zdravlja je fabrici vode u Zrenjaninu odmah po izgradnji zabranilo da obavlja komunalnu delatnost, zbog čega je investitor tužio državu.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar