KG: Jeftini stanovi na Deninom brdu, bez plaćanja naknada

Kragujevačko Gradsko veće je predložilo da investitori, Republika Srbija ili privredno društvo koje osniva država, budu oslobođeni plaćanja doprinosa za uređenje građevinskog zemljišta za izgradnju stanova za pripadnike snaga bezbednosti.

Ta odluka je, kako je saopšteno, "vid pružanja podrške grada Kragujevca realizaciji projekta od opšteg interesa za jačanje Sistema nacionalne bezbednosti Republike Srbije".

Prema ranijim najavama iz lokalne samouprave jeftini stanovi za pripadnike službi bezbednosti gradiće se u naselju Denino Brdo, a u prvoj fazi se očekuje gradnja od 200 - 300 stanova.

Grad Kragujevac je za izgradnju stanova ustupio svoju lokaciju od 20 hektara u naselju Denino brdo gde postoje uslovi za gradnju do 2.000 stanova.

Kroz Plan detaljne regulacije, Grad je na toj parceli promenio prvobitnu namenu da bude mini industrijska zona.

Glavni gradski urbanista Aleksandar Nenković je ranije rekao agenciji Beta da je u okviru priprema za izgradnju jeftinih stanova lokalna uprava Kragujevca završila pripremu planske dokumentacije i da po najbržoj mogućoj proceduri projektant može da dobije građevinsku dozvolu.

On je dodao da Grad Kragujevac u ovom trenutku nije sposoban da finansira nedostajuću infrastrukturu na lokaciji, pa je potrebna pomoć države.

O predlogu odluke Gradskog veća odlučivaće Skupština Kragujevca.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar