Karići planiraju izgradnju “Tesla grada” u Beogradu i stanove za 500 evra po kvadratu

Kompanija BK grupa (Dana holdings) najavila je da planira izgradnju socijalnih stanova čija bi ukupna površina bila oko tri miliona kvadratnih metara, a cena manja od 500 evra po kvadratu.

Predstavnik te kompanije Bojan Karić kazao je u Privrednoj komori Srbije da bi izgradnja tih stanova mogla da počne krajem 2017. ili početkom 2018. godine.

On je kazao da se sa gradom Beogradom, gde bi bilo izgrađeno oko dva miliona kvadratnih metara tih stanova, trenutno pregovara o mogućim lokacijama za izgradnju.

Prema njegovim rečima, pored Beograda, socijalni stanovi sa cenom koja bi, kako je naglasio bila “daleko ispod tržišne”, gradili bi se i u Nišu, Kragujevcu, Novom Sadu, kao i u ostalim gradovima u Srbiji, a na tim poslovima bi bila angažovana domaća građevinska industrija.

“Naš trenutni cilj i fokus je izgradnja socijalnih stanova, čija bi izgradnja mogla da počne krajem sledeće ili poćetkom 2018. godine”, naglasio je Karić.
“Tesla Grad ništa manje vredan od Železare”

On je najavio i da kompanija BK grup planira u Beogradu realizaciju projekta “Tesla Grad” čija je vrednost tri milijarde evra i da se trenutno taj projekat razrađuje sa gradom.

Prema njegovim rečima, trenutno se razmatraju dve lokacije za izgradnju “Tesla Grada”, a to su prostor iza Ade Ciganlije, na Makišu, dok je druga lokacija na Novom Beogradu.

“Ovaj projekat bi doprineo uključivanju Beograda na listu najvažnijih glavnih gradova u regionu”, naglasio je Bojan Karić.

Predsednik Upravnog odbora BK grupe Dragomir Karić kazao je da će realizacija projekta “Tesla Grad”, koji obuhvata izgradnju međunarodnog poslovnog centra i jedinstvenog centra za šoping i zabavu, a koji bi se prostirao na oko dva miliona kvadratnih metara i koji bi bio novi simbol Beograda, početi čim se dobiju sve građevinske dozvole.

Dragomir Karić je precizirao i da je od grada zatraženo da lokacija za izgradnju tog projekta bude na Novom Beogradu, preko puta lokacije za Beograd na vodi. “Projekat Tesla Grad nije ništa manje vredan nego što je Železara u Smederevu i Zastava iz Kragujevca”, naglasio je on.

On je naveo i da kompanija BK grupa trenutno u Belorusiji realizuje projekat “Minsk World” u Minsku i da je to kompleks kombinbovane namene koji se prostire na oko tri miliona kvadrata, a čija je tržišna vrednost oko 13,4 milijardi dolara.

Dragoljub Karić je naglasio da je projekat u Minsku, ali i “Tesla Grad” u Beogradu velika šansa za srpsku građevinsku industriju i proizvođače građevinskog materjala i da bi ovi projekti mogli da uposle više od 100.000 ljudi.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar