Kako da „skockate” mali stan?

Dobar dizajner enterijera će da iskoristi svaki santimetar prostora, da bi minijaturni stan bio funkcionalan i stilizovan. Zidovi bi trebalo da budu snežno beli, da bi prostor delovao veće. Mali stanovi ne moraju da deluju skučeno i pretrpano, pokazuju brojni primeri dekorativnih „remek dela” u velegradima. Dobar dizajner enterijera će da iskoristi svaki santimetar prostora, da bi minijaturni stan bio funkcionalan i stilizovan. Ideja je najbitnija, a tipičan primer je stan od 35 kvadrata (jedna soba, kuhinja i kupatilo).

U jedinoj, dnevnoj sobi napravljene su dve zasebne celine. Jedan deo je vizuelno izdvojen stepenicama i platformom i tu je smešten bračni krevet. Umesto zida, postavljeno je staklo, koje razdvaja spavaću od dnevne sobe, tako da i kutak za spavanje ima dnevnu svetlost. Na staklenu pregradu možete da prislonite garnituru za sedenje, radni sto, nisku TV komodu...

Zidovi bi trebalo da budu snežno beli, da bi prostor delovao veće, a nameštaj živopisnih boja. U uskoj kuhinji montirajte mali beli trpezarijski sto i svetle kuhinjske elemente. Zaboravfite na tepihe, zavese i tkanine koje „zagušuju” prostor, a i čišćenje poda je time olakšano. U kupatilo postavite tuš kabinu koja zauzima manje mesta od kade i pločice u dve boje (najbolje bež i svetlije braon), jer vizuelno uvećavaju prostor.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar