Jesenje povoljnosti za kupovinu lokala i garažnih mesta

Građevinska direkcija Srbije donela je odluku da svima onima koji žele da kupe lokale i garažna mesta u naselju „Stepa Stepanović“, na Voždovcu, omogući dodatnu povoljnost u vidu beskamatne pozajmice. Naime do kraja 2014. godine svi oni koji budu želeli da postanu vlasnici poslovnog prostora u naselju Stepa Stepanović, moći će to da učine povoljnije nego inače, jer GDS omogućava pozajmicu u iznosu do 50 odsto vrednosti lokala.

Ova pozajmica otplaćuje se sa rokom otplate do 10 godina, bez kamate.

Na ovaj način ćete za samo 50 odsto sopstvenih sredstava moći da postanete vlasnik atraktivnog poslovnog prostora i iskoristite priliku da započnete sopstveni biznis u najmlađem beogradskom naselju, koje se brzo razvija i postaje grad u malom.

U ponudi su poslovni prostori od 25 do 130m², a cena kvadrata iznosi 1.600-1.920 evra, sa PDV-om.

Primer:
Vrednost lokala: 100.000 evra
Pozajmica GDS 50%: 50.000 evra
Način otplate pozajmice: 10 godina na rate (120 meseci)
Mesečna rata: 416 evra

Kupovina lokala na lizing

U naselju Stepa Stepanović i Dr Ivan Ribar moguće je kupiti i lokale putem lizinga, navode u Građevinskoj direkciji Srbije. Kupci lokala putem lizinga mogu biti isključivo pravna lica. Prenosimo vam koji su najvažniji koraci za ovakvu kupovinu lokala.

1. Dolazak u Građevinsku direkciju Srbije zbog odabira i rezervacija željenog lokala. Rezervacija lokala prilikom kupovine na lizing traje 15 dan.

2. Obraćanje Lizing kući i podnošenje zahteva za dobijanje lizinga. Od dana podnošenja zahteva Lizing kuća proverava vašu kreditnu sposobnost. Ovaj proces traje do 7 dana.

3. Nakon provere i odobravanja lizing aranžmana sklapate ugovor sa lizing kućom.

Kvadrat poslovnog prostora, na ove dve lokacije, kreće se od 1.360 evra do 1.600evra bez PDV-a. Važno je naglasiti i to da maksimalno učešće prilikom kupovine lokala na lizing ne sme da pređe iznos veći od 60% vrednosti zajma.

Kupovina garažnog mesta na lizing

Pored kupovine lokala na lizing, koja se odnosi isključivo na pravna lica, svi zaintersovani građani mogu iskoristiti i povoljnost za kupovinu garažnog mesta na lizing u nekom od naselja koje je izgradila Građevinska direkcija Srbije.

„Garažno mesto može da kupi svako ko je zainteresovan bez obzira na to da li je neposredni vlasnik stana“, potvrdili su Građevisnkoj direkciji Srbije.

Najvažnija su tri koraka:

1. Dolazak u Građevinsku direkciju Srbije i rezervacija željenog garažnog mesta. Rezervacija garažnog mesta prilikom kupovine na lizing traje 15 dan

2. Obraćanje Lizing kući i podnošenje zahteva za dobijanje lizinga. Od dana podnošenja zahteva Lizing kuća proverava vašu kreditnu sposobnost. Ovaj proces traje do 10 dana

3. Nakon provere i odobravanja lizing aranžmana sklapate ugovor sa lizing kućom

Cene garažnih mesta sa PDV-om iznose:

Stepa Stepanović - 7.200 evra
Dr Ivan Ribar - 7.200 evra
Braće Jerković - Padina - 5.000 evra
Objekat B5, Novi Beograd - 10.000 evra

Informacije o rapoloživim garažnim mestima i lokalima možete dobiti u Građevinskoj direkciji Srbije.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar