Izraelci na Voždovcu grade kompleks sa više od 700 STANOVA

Polaganjem kamena temeljca danas je počela izgradnja stambeno poslovnog kompleksa Voždove kapije na Voždovcu koji je vredan 170 miliona evra, a gde će biti izgrađeno više od 700 stanova i privatan park.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je da je ta investicija važna ne samo za grad Beograd, već i za opštinu Voždovac jer se radi o velikoj investiciji od 170 miliona evra i 70.000 novih kvadratnih metara.

''Umesto zapuštenog i napuštenog dela Voždovca gde su bile fabrike i objekti Sintelona i Novog doma gradimo nešto na šta će Voždovac i Voždovčani, ali i građani Beograda biti ponosni'', rekao je Mali.

Kako je istakao, to je razlika između sadašnje i prošle gradske vlasti.

''To je razlika između onih koji su prethodno vodili grad i koji su nam ostavili zatvorene fabrike i napuštene delove grada sa oronulim halama koje su se raspadale i nas koji pokušavamo da te delove grada oživimo i napravimo nešto novo i lepše'', rekao je Mali.

On je naveo da je Beograd danas jedno veliko gradilište, a da su Voždove kapije jedno od 502 gradilišta.

''Pokrenuli smo točak investicija. Beograd je postao grad kranova, dizalica i u narednih par meseci imaćemo ovakvih događaja, projekata u vrednosti većoj od pola milijarde evra'', rekao je Mali.

Prema njegovim rečima, svaki deo grada se polako, ali sigurno razvija, a napušteni delovi grada se pretvaraju u nešto lepo i bolje, dok se ljudi zapošljavaju.

To je politika od koje grad neće odustati, istakao je Mali dodajući da se sve ono što je započeto prošle godine polako realizuje.

Ambasadorka Izraela Alona Fišer rekla je da je ponosna što vidi da se izgled Beograda menja zahvaljujući brojnim projektima izraelskih građevinskih kompanija.

Navodeći da je pre samo mesec dana učestvovala u ceremoniji pokretanja ovog projekta, a da je danas tu na polaganju kamena temeljca, ona je istakla da je kompanija Shikun and Binui Group pionir u Beogradu na mnoge načine.

Partner menadžer projekta Voždove kapije Gili Dekel rekao je da je projekat vredan 170 miliona evra i da predstavlja nastavak ulaganja izraelske kompanije Shikun and Binui Group u srpsko tržište, nakon projekta Central Garden.

On je istakao i da će na više od 70.000 kvadratnih metara biti izgrađeni domovi za više od 700 porodica.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar