Iznajmite stan u Beogradu već za 100 evra mesečno

Tržište nekretnina u Beogradu, ali i drugim univerzitetskim gradovima Srbije, veoma je aktivno, studenti tragaju za željenim stanom, a cene zakupa su uglavnom na prošlogodišnjem nivou.

Čini se da beogradsko tržište nekretnina, barem kada je zakup stanova u pitanju, nikada ne miruje. Potražnja je velika, naročito sada, kada je potrebno pronaći adekvatan stan tokom studiranja.

Cene su u odnosu na prošlu godinu skoro na istom nivou, a u nekim delovima grada minimalno su opale, svega 10 – 20 evra. Tako se stanovi, zavisno od lokacije, mogu iznajmiti po cenama od 100 evra, pa naviše.

Brojni vlasnici nekretnina drže nešto veće cene zakupa stanova, naročito sada kada je sezona iznajmljivanja u jeku. Naime, vlasnici starih stanova, posebno onih koji su renovirani i u koje je uloženo dosta novca, izdaju te nekretnine po većim cenama nego što su one realno na tržištu, jer smatraju da više vrede, pa su često skuplje i od novogradnje.

Da li zbog navedenog ili ne, zakupci, ipak, više traže nekretnine u novogradnji, potvrdili su nam u beogradskim agencijama za nekretnine.

Najtraženija lokacija studentima za stanovanje i ove godine jeste centar grada, a zatim slede sve one lokacije koje su u neposrednoj blizini i okolini fakulteta.

Kako biste što brže došli do stana u kome ćete živeti tokom studiranja, predstavićemo vam po kojim cenama je trenutno moguće iznajmiti stan u Beogradu, naročito u blizini fakulteta.

Stanovi u centru grada od 150 do 300 evra

Trenutno su najtraženiji stanovi u centru Beograda, naročito u blizini Filozofskog, Filološkog kao i Prirodno - matematičkog fakulteta. Cene stanova zavise pre svega od toga da li je stan u novoj ili staroj gradnji, kao i da li je namešten.

Tako se trenutno na Dorćolu za 150 evra može iznajmiti prosečno nameštena garsonjera, u staroj gradnji, dok se cena jednosobnih i jednoiposobnih stanova kreće od 200-230 evra pa naviše.

Na donjem Dorćolu, bliže 25. maju mesečni zakup stanova je na sličnom nivou, pa se za oko 230 evra može iznajmiti namešten jednosoban stan, sa pogledom na Dunav.

Za prosečno sređene dvosobne stanove, na Dorćolu, potrebno je uglavnom oko 300 evra za mesečni zakup.

Voždovac veoma tražen, cene raznolike

Kada je u pitanju Voždovac, opštini na kojoj se nalazi veliki broj fakulteta, cene su veoma različite. Tako je najskuplji zakup za one nekretnine koje se nalaze u neposrednoj blizini Saobraćajnog, Fakulteta političkih nauka, FON-a, kao i Više elektrotehničke škole, dok se povoljniji stanovi nalaze u naselju Veljko Vlahović, kao i Braće Jerković.

Najveći broj stambenih zgrada nalazi se u Ulici Vojvode Stepe i u njenoj okolini, pa je tu ponuda i najbolja. Tako je za najmanju stambenu jedinicu, nameštenu, potrebno mesečno oko 140 evra, za jednosoban stan 160-180 evra pa naviše, dok je najviše novca treba za veće stanove, od 200 evra pa naviše.

Na ovoj lokaciji nalazi se i dosta novogradnje, pa vlasnici izdaju i nenameštene nekretnine po prilično visokim cenama. Tako je za nenamešten, dvosoban, stan, kao i za kompletno opremljen dvosoban stan u Vojvode Stepe potrebno 230 evra.

Povoljnije nekretnine u proseku za oko 40 evra, nalaze se u naseljima Veljko Vlahović, Braće Jerković, kao i na Banjici.

Povećana potražnja na Novom Beogradu

Na Novom Beogradu ove, kao i prošle godine, oseća se povećana potražnja za stanovima, potvrdili su nam u beogradskim agencijama za nekretnine. Najtraženiji su stanovi u blizini TC „Ušće“, kao i „Merkatora“, ali su i cene prilično visoke. Tako je za dvosoban stan u Bulevaru Zorana Đinđića potrebno mesečno izdvojiti čak 400 evra. Zanimljivo je da iako su cene skuplje u odnosu na druge delove grada, stanovi na atraktivnim novobeogradskim lokacijama, kakva je i „Arena“, veoma brzo nađu svoje kupce.

Povoljnije nekretnine na ovoj opštini nalaze se u novobeogradskim blokovima gde se cene zakupa, zavisno od stanja u kome se nekretnina nalazi, kreću od oko 130 evra, koliko je potrebno za garsonjeru, dok je za dvosoban stan potrebno od 170 evra pa naviše.

Najpovoljnije lokacije

Najpovoljniji delovi grada i dalje su Karaburma, Krnjača, Kotež, Žarkovo, kao i Mirijevo, gde je za mesečni zakup nekretnine, zavisno od kvadrature, potrebno izdvojiti oko 100 – 200 evra, dok na Banovom Brdu cene idu od 150 - 200 evra pa naviše.

Vračar drži cene

Vračar, već godinama unazad, čak i kada je u pitanju prodaja stanova, pa tako i kod zakupa drži prilično visoke cene. Atraktivna lokacija, blizina centra grada, kao i Vukovog spomenika, u čijoj se neposrednoj blizini nalazi nekoliko fakulteta, samo su neki od razloga zbog kojih studenti žele da stanuju baš ovde.

Za zakup garsonjere na Vračaru potrebno je od 150 evra pa naviše. Tako je za najmanju stambenu jedinicu, na Crvenom krstu, potrebno 150 evra, a svega dva kilometra bliže centru, kod Beogradskog dramskog pozorišta cena je već 180 evra.

Veće stambene jedinice na Vračaru, koje su interesantne studentima, i opremljene su boljim nameštajem dostižu cifru i do 400 – 500 evra.

Kako biste se detaljnije informisali o cenama zakupa stanova u Beogradu, predlažemo vam da prelistate Halo oglasi nekretnine, kao i da posetite najposećeniji sajt za nekretnine www.halooglasi.com/nekretnine i da uz pomoć dodatnih filtera, što pre dođete do željenog stana.

Garsonjere najbrže nađu stanare

Nekada je za zakup garsonjere u Beogradu bilo potrebno mnogo više novca nego za zakup jednosobnog, a često i dvosobnog stana. Sada je situacija znatno bolja, pa se i u centru grada može pronađi prosečno opremljena garsonjera za oko 150 – 200 evra. Međutim i dalje ima vlasnika koje svoje bolje sređene nekretnine u najmanjoj kvadraturi izdaju po ceni i od 300 evra. Za tu istu sumu, primera radi, u naselju Vojvode Vlahovića, na Voždovcu, možete iznajmiti čak dvosoban stan.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar