Izgradnja 300 novih stanova u Nišu

Prva faza projekta Novi Niš, koja podrazumeva izgradnju 300 stanova na prostoru nekadašnje kasarne Bubanjski heroji, biće završena do 2018. godine, saopšteno je prilikom polaganja kamena temeljca.

Rok za završetak kompleksa je 2021. godina, a prvi stanovi i useljenja su predviđena već u 2018. Ta niška kasarna ima 15 hektara zemlje na kojoj će biti izgrađeni stanovi, ali i bolnica, univerzitetski centar, šoping mol, i drugi objekti i ceo projekat sa svim sadržajima treba da bude gotov za 10 godina.

Polaganju kamena temeljca, posle pet godina čekanja, prisustvovao je i ambasador SAD u Srbiji Kajl Skot, direktor kompanije "Clean Earth Capital" Filip Bej, gradonačelnik Niša Zoran Perišić, kao i državni sekretar u Ministarstvu odbrane Nenad Nerić.

Ministarstvo odbrane će dobiti oko 320 stanova za rešavanje stabmenog pitanja pripadnika vojske. Mihajlović je u vremenskoj kapsuli napisala - Neka "Novi Niš" građanima Niša donese jedan novi početak. Neka "Novi Niš" pokaže jednu novu sliku juga Srbije. Neka "Novi Niš" bude lice uspešne i moderne Srbije.

Ministarka je rekla da mnogi nisu verovali da će biti prevaziđene sve prepreke za realizaciju tog projekta, što je rešeno zajedno sa gradskim vlastima u Nišu, ali i uz podršku ambasadora Skata.

- Ovo je veoma važan projekat za Niš, jug zemlje celu Srbije - naglasila je Mihajlović. Ona je kazala da će se u prvoj fazi graditi 300 stanova i kasnije još oko 700 stanova.

- Niš će dobiti moderno naselje, moderan koncept života, gde će raditi i naši građani i domaće kompanije - poručila je Mihajlović i dodala da je taj projekat novi početak za građane Niša i da tako treba da se razvija svaki deo Srbije.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar