Izgradnja 235 stanova za izbeglice u Ovči biće gotova pre roka

Izgradnja 235 stanova za izbeglice iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske u Ovči biće završena pre planiranog roka, budući da se radovi odvijaju 23 dana brže od predviđene dinamike, saopštio je Komesarijat za izbeglice i migracije Republike Srbije.

Stanovi za izbeglice u Ovči grade se u okviru trećeg potprojekta Regionalnog stambenog programa (RSP), koji u Srbiji sprovodi Komesarijat za izbeglice i migracije kao vodeća institucija, u saradnji sa Jedinicom za upravljanje projektom Istraživanje i razvoj i Gradom Beogradom.

Kamen temeljac postavljen je 9. septembra, a prema ugovoru sa izvođačem radova Zlatibor gradnjom, posao treba da bude okončan do 23. oktobra 2017. godine.

Direktorka projekta u preduzeću Zlatibor gradnji Zorica Jeremić istakla je da bi izbegličke porodice u stanove mogle da se usele 1. oktobra naredne godine, ukoliko se radovi nastave ovom dinamikom. Prema njenim rečima, na gradilištu je angažovano u proseku između 100 i 110 radnika, po potrebi u dve smene.

Vrednost projekta u Ovči iznosi 9,8 mil EUR. Sredstva su obezbeđena delom iz donatorskog fonda Regionalnog stambenog programa, preko Banke za razvoj Saveta Evrope, a delom iz budžeta Grada Beograda.

Treći RSP potprojekat vredan je 13,6 mil EUR, što je namenjeno za više od 700 stambenih rešenja za izbegličke porodice sa teritorije Beograda. U junu je uručeno 69 ugovora za otkup seoskih domaćinstava.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar