Izgradnja 235 socijalnih stanova u Ovči počeće na jesen 2015. godine

Izgradnja još 235 stanova za izbeglice na teritoriji Grada Beograda, u okviru druge faze kompleksa socijalnog stanovanja u Ovči, počeće na jesen 2015. godine, a završetak radova očekuje se do kraja 2016. godine, saopštila je Agencija za investicije i stanovanje.

Ugovor o finansiranju i upravljanju realizacijom Potprojekta 3 u okviru Regionalnog stambenog programa potpisan je 6. aprila 2015. godine između Komeserijata za izbeglice i migracije Republike Srbije, Grada Beograda i "JUP Istraživanje i razvoj" Beograd. Za postupke dodele stanova i useljenje korisnika nadležni su Sekretarijat za imovinske i pravne poslove i Sekretarijat za socijalnu zaštitu.

Realizacija Potprojekta 3 podrazumeva izgradnju i dodelu 235 stambenih objekata u okviru II faze kompleksa socijalnog stanovanja u naselju Ovča, izgradnju i dodelu montažnih kuća, dodelu paketa građevinskog materijala, kupovinu seoskih kuća sa okućnicom i dodelu paketa pomoći.

Finansijska sredstva za izgradnju 235 socijalnih stanova obezbeđuju se kroz donatorska sredstva Regionalnog stambenog programa i iz budžeta Grada.

Tehnička dokumentacija za drugu fazu izgradnje objekata socijalnog stanovanja u okviru kompleksa u Ovči je izrađena i projekti su u proceduri dobijanja građevinske dozvole.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar