Izdavanje stana u Beogradu na vodi i do 2.000 evra mesečno

Iako još nisu završeni, stanovi u Beogradu na vodi se uveliko prodaju, čak i izdaju, a prema rečima prodavaca i vlasnika, biće useljivi za najviše 30 dana.

Cena iznajmljivanja stana u kuli „Residens“ ide i do 2.000 evra mesečno, dok prodajna zavisi od kvadrature. Interesantno je da je reč o zgradi čije su instalacije na fasadi gorele pre mesec i po dana.

Vlasnik trosobnog stana u Beogradu na vodi, koji je u jednom beogradskom listu dao oglas za izdavanje stana, rekao nam je da je mesečna cena 1.950 evra. Nije želeo da govori o tome da li je investicija isplativa i ima li zainteresovanih zakupaca.

Da je potražnja za stanovima u ovom delu grada velika, potvrdio nam je direktor „Eminent nekretnine“ Nenad Avram, čija agencija prodaje stanove direktno od investitora – Beograda na vodi. Razlog zbog kojeg kupci prodaju stanove, prema njegovom mišljenju, čisto je ekonomske prirode.

– Vlasnici stanova će prodajom dobiti veću sumu novca od one koju su uložili u kupovinu, jer je njihova cena u međuvremenu porasla za 25 do 30 odsto. Drugih informacija nemamo, sem da je tražnja za stanovima velika i da je zarada jedini razlog prodaje, kaže Avram, dodajući da kupci imaju samo pozitivne utiske i da je potražnja ogromna. Na konstataciju da je zgrada nedavno gorela i da je nelogično da potražnja nakon toga raste, naš sagovornik ističe da u praksi nije tako.

– Ljudi su pre dve godine bili skeptični kada je ceo projekat Beograda na vodi u pitanju, međutim, sada nije tako. Vide da se radovi odvijaju u dobrom smeru i žele da kupe stanove u tom delu grada – kaže Avram.

Gradski menadžer Goran Vesić rekao je da se prve dve kule u “Beogradu na vodi“ završavaju, da se grade treća i četvrta kula, kao i tržni centar i Kula Beograd u okviru koje će biti „Sent Ridžis hotel“.

Cene

Na sajtovima za prodaju nekretnina cene stanova u Beogradu na vodi kreću se od 80.000 evra za objekat od 23 metara kvartnih, do čak 800.000 evra za stan od 98 kvadrata.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar