Ideje za mali stan

Uz pomoć mašte i dobrih ideja od malog stana može da se napravi fantastičan prostor za život.

Dobar raspored, mnogo mašte i moderan dizajn mogu da naprave čudo od 25 kvadrata! Malo cveća i nameštaja, a mnogo ormana i boja - jednostavna su formula za uspeh.

Francuska garsonjera

Ukoliko je stan kvadratne osnove, jedino ga treba okrečiti u - belo. Uz originalne detalje, mali tepih na drvenom podu, racionalnu količinu nameštaja i dosta svetla - stan će biti šarmantan prostor. Kuhinja treba da bude locirana u prvom delu, uz kupatilo, a deo za spavanje odvojen je od dnevne sobe običnim gredama ofarbanim u belo. Prostor je vizuelno podeljen, ali ne i fizički. Boje čine da stan deluje toplo.

Švedski minimalizam

Treba učiti od Šveđana čiji su studentski stanovi primer koji treba kopirati. Naravno, osnovna boja je bela, a sav prostor je otvoren. Krevet je na rasklapanje, okrugli sto ima deo koji se spušta i po potrebi podiže, stočići stoje jedan ispod drugog i kada dođu gosti vade, a kompletan deo oko ulaza pretvoren je u prostor za ormane. U malim stanovima je najvažnije da svetlo nesmetano ulazi.

Staklo kao zid

Treba biti otvoren za nove materijale i ideje, jer se tako u 25 kvadrata može dobiti i kuhinja! Naime, kao što se nekada zavesa koristila, tako i staklo u boji može biti fantastična pregrada između dnevnog dela i kuhinje. Uz takav “zid” dobija se dodatna prostorija, a vizuelno ne smanjuje prostor. Jedina mana je svetlo u kuhinji zbog čega treba osmisliti dobro osvetljenje. Uz novac i mogućnosti koje nudi tehnologija - od malih frižidera, TV kartice za monitor i stola na rasklapanje - može da se dobije prostor za ormane.

Visok plafon

Stara gradnja ima prednosti u slučaju malih stanova, jer može da se napravi gornji nivo za spavanje. Uz otvorene police, bele zidove, mnoštvo zanimljivih detalja i kreativnih ideja - od 25 kvadrata dobićete, praktično, dvosoban stan.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar